Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek velem van baj?

Szerintetek velem van baj?

Figyelt kérdés

Elég introvertált, visszahúzódó lány vagyok, bulizni sem szeretek igazából. Mostanában a barátnőim elkezdték élni ezt a bulizós, ivós, stb korszakukat. Ezzel nekem alapból nem is lenne bajom, viszont olyan dolgok történnek ezeken a helyeken, amik amúgy jobban bele gondolva nem durvák, csak engem nagyon megleptek. Pl. rohadt sokat isznak, mindenki full részeg, cigiznek, néhányan össze-vissza smárolnak mindenkivel, drogoznak, szóval ilyesmik. És nem is tudom... nagyon megváltoztak a barátnőim a szememben, pedig ezek azért tényleg nem anniyra vészesen durva dolgok, de akkor is olyan fura, hogy ilyeneket csinálnak... És felmerült bennem, hogy az vajon baj, hogy én egyáltalán nem akarok ilyenekben részt venni? Mert kicsit úgy érzem, mintha kimaradnék egy csomó mindenből, és attól is félek, hogy elvesztem a barátaim, mert inkább olyanokkal lógnak majd, akiket ezeken a helyeken ismernek meg. De közben meg még a gondolattól is rosszul vagyok, hogy ilyen bulikba mászkáljak. Szerintetek ez nagy baj, vagy normális? És mit csináljak? Elég rossz érzés ez így :/

16/l

2021. máj. 31. 17:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha Te nem akarsz inni,lerészegedni, drogozni akkor semmi esetre se tedd. Te döntésed. Ha a bulikon kívül nincs más közös programotok, akkor ez van, de ha összejártok és elvagytok bulin kívül is, akkor nem maradsz le semmiről.
2021. máj. 31. 17:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

a drogozason kivul szerintem a legtobb tinedzser buliban elofordulnak azok a dolgok amiket leirtal, es nem is feltetlenul baj, kielik magukat es lecsillapodnak 20 korul.

neked nem kell ezekben resztvenned, nyugodtan elmehetsz es tancolhatsz szorakozhatsz anelkul hogy innal, ha rad akarjak eroltetni, akkor nem ez a te tarsasagod, keress mas baratokat.

egyebkent meg lehet mertekkel is alkoholt fogyasztani, de ha te egyaltalan nem szeretnel az is teljesen oke. en szeretek iszogatni baratokkal, esetleg elszivni egy fuves cigit, de soha nem akartunk senkire raeroltetni olyat amit nem akart csinalni.

2021. máj. 31. 17:33
 3/9 Agnarr ***** válasza:
100%
Szia, egyáltalán nem baj, ha nem akarsz ilyen bulikba járni. Szerintem érdemes egyszer kipróbálni, aztán azután eldönteni, hogy tényleg rosszul érzed-e magadat. Veled nincs semmi baj, csak talán az, hogy az elmondásod alapján egy kicsit még kevés az önbizalmad. Szerintem az a lényeg, hogy ha el is mész velük, csak annyit csinálj, ami neked még elfogadható és kellemes. Ha nem akarsz részegen fetrengeni, akkor igyál alkohol menteset, vagy igyál kevesebbet! Ha nem akarsz kábítószerezni, akkor ne csináld! Ha nem akarsz csókolózni, ne csináld! Vissza lehet utasítani ezeket udvariasan (és főleg magabiztosan). Lehet, hogy a többiek unszolni fognak, de hidd el, egy barátság sem ér annyit, hogy olyan helyzetbe kerülj, ami egy életre megsebez. Ezek nélkül is élvezheted a bulit. Lehet jó zenét hallgatni, új emberekkel ismerkedni, vicces dolgokon nevetni és még megannyi dolgot csinálni. A lényeg, hogy lény nyitott az újra, de határozott abban, hogy neked mi fér bele, és mi nem! És ha semmiképp nem jön be a dolog, akkor szervezz a barátnőidnek más programokat is, amit mindannyian élveztek, és akkor együtt maradtok!
2021. máj. 31. 17:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is introveltált vagyok és az ilyen bulikban az alkohol miatt oldódnak a gátlásaim. Könnyebben ismerkedem, nem feszülök, jókat beszélgetünk. De a mi társaságunk nem tukmálja a másikra a dolgokat, ez fontos. Nem cikiznek, ha nem iszol vagy drogozol. Voltam olyan buliban is és nem is volt jó. Menj el egyre nézd meg milyenek az emberek, hogy érzed magad.
2021. máj. 31. 17:48
 5/9 anonim ***** válasza:
61%

Van baj, de nem veled, hanem a barátaiddal. Örülj neki hogy te nem vagy egy drogos lotyó. Ha emiatt mégis rosszul érzed magad, esetleg eltávolodsz ezektől az emberektől akkor keress jobb társaságot magadnak.

Idős korban nem azt szokták megbánni hogy fiatalon nem drogoztak és dugtak fűvel fával hanem azt hogy másoknak való kényszeres megfeleléssel töltötték az életük legszebb részét. Ha neked nem tetszik az ilyen fajta bulizás, akkor nem magadra erőltetni kell, hanem olyan barátokat kell találni akiknek a társaságában önmagadat adva is boldog lehetsz.

2021. jún. 7. 13:22
 6/9 A kérdező kommentje:

Félreértettél... nem akarok nekik kényszeresen megfelelni. Nem erőltetem magamra a bulizást, így is jól érzem magam velük, egyszerűen csak kíváncsi voltam, hogy más mit gondol erről. De eltávolodni tőlük csak azért, mert buliznak nem szeretnék.

A barátnőim pont nem drogoztak (az már más kérdés, hogy fognak-e), csak volt ott egy-két ember, aki kipróbált ezt-azt.

2021. jún. 7. 14:54
 7/9 anonim ***** válasza:
50%

Nem értettelek félre. Egyik kommentelő írta, hogy néhányszor menj el ezekbe a bulikba, hátha megtetszik. Másik kommentelő írta hogy ő is introvertált, de ha tajrészegre issza magát akkor megnyílik mások előtt.

Nem csak a kérdésre, de a kommentekre is reflektáltam. Ezért írtam, hogy ha neked nem tetszik akkor csak azért mert a barátaid ezt csinálják még neked nem kell, tehát csak azért ne menj ilyen fajta buliba mert a barátnőid mennek. Ha nem tetszik akkor kipróbálni sem kell.

A kérdésedre is válaszoltam. Veled nincs baj. Sőt normális ha valakinek nem abból áll a szórakozás hogy pia, szex, drog.

Lehet itt maszatolni hogy csak 1-2 idióta drogozott, meg azért egy két csók még nem szex stb. Szerinted ha 16 évesen a baráti társaságod ilyeneket csinál mi lesz itt 2-3 év múlva? Két dolog lehet. A barátnőid se fognak már ezekbe a bulikba eljárni ahogy kezdenek majd eldurvulni az esték. Ebben az esetben nem neked kell megváltoznod, hanem majd a barátnőid változnak a te irányodba. A másik, valószínűbb lehetőség hogy továbbra is eljárnak ezekbe a bulikba, aztán huszonegykét évesen mind testileg, mind lelkileg totál kiégve kezdhetik majd a nagybetűs életet.

Minden iskolában megvan ez a bulizós "keménymag". Örülj neki hogy te nem tartozol közéjük. Én is voltam tini, én is voltam buliban. Ittunk is. De se drog, se cigi, se orgia nem volt. Lehet normálisan is jól érezni magadat.

2021. jún. 7. 15:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem vagy hibás, ha téged ez nem vonz, akkor új barátok utan kell nézned. Nem kell megszakítanod velük a kapcsolatot, ha ők megpicsultak, neked nem kell a csorda után menned. Drogot meg főleg nem is szabad kipróbálni!!! Jézus...

Mond meg nekik, hogy szereted őket, de neked más az érdeklődési köröd, suliban lógsz velük, de bulikat kihagyod.

2021. jún. 8. 07:36
 9/9 anonim ***** válasza:
Hasonló volt velem. Ha azért elkezdenek leszarni, mert nem vagy hajlandó drogozni, cigizni és randomokkal hálni, akkor még csak nem is veszítettél semmit. Én elhagytam ezt a "baráti köröm". Sosem voltam igazán része, nem voltam olyan mint a többiek. Azóta sok új emberrel ismerkedtem meg, akikkel viszont van kedvem összeülni egy sörre, sátorozni, a csillagok alatt éjjel ropogó tűz mellett sztorikat mesélni. Igen létezik ilyen. Keresd meg a helyed az emberek között. Ne erőltesd magadra az ilyeneket, ha nem érzed magad jól már a gondolattól sem. Hidd el, találsz idővel olyanokat, akikkel egy húron pendülsz.
2021. jún. 12. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!