Etikus szólni a megcsalásról az áldozatnak?
Tehát mondjuk adott a helyzet, hogy a pasi/csaj rádír és kifejezi a szándékát (vagyis hogy megcsalná a párját, veled).
Én személy szerint ha ilyen történne, örülnék ha szólnának nekem, és ugyanolyan közönynek gondolom ha nem szólnak, mint amikor hallod hogy verik a szomszéd gyereket, de nem teszel semmit (nyilván ez kevésbé súlyos, de értitek miért hoztam parhuzamba).
Viszont mindenki azt mondja hogy "ő életük nem szólok bele", meg hasonlók. De még senkitől nem hallottam egy épkézláb érvet sem, hogy miért nézzem el valaki megalázását és érzelmi bántalmazását, úgy hogy tulajdonképpen nekem is közöm van hozzá, hiszen konkrétan velem akarta megcsalni.
Ha veled ilyen történne, mit tennél?
(Nem megerősítést vagy épp kedélyborzolást akarok kicsikarni, pusztán a KULTÚRÁLT véleményekre vagyok kíváncsi.
Egészen addig nem a te dolgod volt a kapcsolatuk amíg bele nem kevert a felkéréssel.
Persze ha "seveled senélküled " a kapcsolat ahol hetente történhet ilyen , akkor nem, mert csak te lehetsz az áldozat
Szerintem meg nincs semmi közöd a házasságukhoz. Nálam is próbálkozott már nős férfi, de eszembe nem jutott volna így ismeretlenül megkeresni a feleségét és beszámolni a dologról. Nem éreztem úgy hogy bármi közöm is lenne ahhoz, hogy náluk mi fér bele és mi nem. És mivel a házasságukba sem látok bele így ítélkezni sem akartam. Az én felelősségem annyi, hogy én döntöm el hogy belemegyek-e a dologba vagy nem.
Kizárólag akkor gondolkodnék el azon, hogy elmondjam ha egy barátom lenne a megcsalt fél. Ilyen helyzetben azt érezném, hogy én is átvétel őt, nem csak a párja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!