Hogy mehet egy pasi nőgyógyásznak?
Szerintem az lenne az ideális világ, ahol az orvosod neme teljesen lényegtelen, mert biztosan tudod, hogy ez semennyire nem befolyásolja, hogy mennyire professzionális ellátásban részesít téged.
Engem maga a tény, hogy férfi a nőgyógyászom nem zavar, mert kiváló szakember és páciensként, nem pedig "nőként" kezel. Az viszont sokkal jobban zavar, hogy rengeteg olyan (többségében, de nem kizárólag) férfi nőgyógyász van, aki ezzel a kiszolgáltatott helyzettel visszaél. Ezeket egy életre eltiltanám mindenféle orvoslástól.
De ezen túl teljesen érthető, ha te kényelmetlenül érzed magad, szerencsére választhatsz női nógyógyászt is :)
?????????
Mi kellemetlen...? Neki????
EGy proktológus nem kellemetlen??? Vagy egy andrológus....?
Pár évtizede még a nőgyógyászok 90%-a férfi volt. Senki nem akadt fenn rajta.
Manapság már sokkal több a nő - de nem is értem, miért akarja eltiltani a férfiakat ettől a szakmától a kérdező....
Eü dolgozóként tudok válaszolni, kicsit máshogy látom a helyzetet.
1, A nőgyógyászat rendkívül megterhelő, és nem családbarát szakma (sok ügyelet, rengeteg éjszakai szülés, virrasztás, folyamatos hívások, hogy szül a "beteged")
2, Sok a műtét, ami fizikailag megterhelő, kimerítő, de azért egy szülésnél is sokszor rendesen izomból rá kell segíteni. Meg a műtétek amúgy sem érdeklik általában annyira a lányokat, saját tapasztalat alapján
3, Régebben egyszerűen sokkal több volt a férfi doki, így még most is sokkal több a férfi nőgyógyász
4, Pénz (rengeteg pénz van benne, szerintem mindenki egyetért ezzel)
5, Oké, hogy nem tudja, hogy milyen érzés, de akkor az a tüdőgyógyász, aki nem volt tüdőgyulladásos és/vagy tüdőrákos, akkor az rossz orvos?
#7: .... vagy onkológus is csak olyan lehessen, aki már volt rákos...
LOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!