14 évesen ki meddig lehetett kint este? Mire kellett hazaérni?
Nektek a szüleitek általános iskola, 8.osztály/14 évesen este meddig engedték, hogy kint legyetek? (Most a koronavírustól független válaszokat várok..)
(A kérdést egy eszmefuttatás szülte, én huszonéves vagyok már, nekem ennyi idősen 20:00 volt az idő amire itthon kellett lennem, nagyon kivételes esetben lehettem kinn tovább, ha volt valami esemény a városban, de ez nagyon elenyésző számú volt. Ez a "hazaérési idő" persze az idő múlásával később és később lett majd megszűnt.)
Uuu, tényleg a sötétedés opciót is bele akartam tenni, csak elfelejtettem menetközben.
Én azt a logikát látom benne, hogy ahogy lement a nap, kicsit hűvösebb is lett, és ennek okán lehet, hogy a szülők hazarendelték a gyereket, nehogy megfázzon vagy ilyesmi. :) (Mondjuk ez télen sokszor már késő délután, nyáron meg már jócskán este de mindegy.)
Attól függött, hogy kivel vagyok és hol.
Volt egy 6 évvel idősebb barátnőm (idősebb bátyám volt osztálytársa, amolyan családbarát), akivel akár este 10-11-ig is elmehettem akár presszóba is.
Bátyámmal (4 évvel idősebb) akár egész este is kint maradhattam pl házibuliban, a bátyám osztályával.
Ha csak sétálgatni mentem velem egykorúakkal, akkor vacsoraidőre kellett hazaérni, kb 7-fél8 körülre. (kivéve nyáron, akkor sötétedésig kint maradhattam)
A lényeg az volt, hogy mindig telefonáljak és szóljak hogy mikor hol vagyok és meddig.
25/N
Teljesen random volt, hogy mikor meddig maradhattam kint. Mikor egyedül sétálgattam a környéken, akkor azért kiabálás volt amiért 19:30-ig nem értem haza. Viszont barátokkal meg simán elengedtek olyan mozira ami 21-kor végzett és 21:30-22re kerültem haza.
De általában sötétedéskor volt az általános.
Apukám ilyen szempontból lazább volt, szerintem túl laza ugyanis külföldi nyaraláskor simán belegyezett, hogy éjfél után esetleg hajnali 4 körül egyedül sétálgassak a szállás környékén. (bár ez nem "hazatérési idő", hanem csak pár alkalom volt)
L
21-22 óráig. De szartam rá és hazamentem tök részegen éjjel valamikor. :D
Kaptam is érte rendesen, nem is mehettem egy darabig sehova, de amikor letelt a bünti, akkor újra produkáltam ugyanezt és így tovább és tovább, majd teltek az évek és beleuntak és a végén már legálisan jártam haza orcsotány részegen! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!