Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egyenjogúságot, de mégsem?

Egyenjogúságot, de mégsem?

Figyelt kérdés

Heló. Néhány napja beszéltem egy lány ismerősömmel, aki nevezetesen "feministának" hívja magát. És még mielött bármit leírnék, tisztázom, hogy tisztelem a nőket, nem szoktam máshogy kezelni őket, mert más neműek.

Szóval ez alatt a bizonyos beszélgetés alatt lehetőségem nyílt arra, hogy vagy két órán keresztül azt hallgassam, ahogyan a férfiakról és a társadalomról panaszkodik nekem. Volt itt minden, hogy a nőket máshogy kezelik, nem kapnak olyan munkákat mint a férfiak, bla bla... Majd mikor végre én is szóhoz tudtam jutni megkérdeztem, hogy akkor tulajdonképpen miért is várja el szinte minden nő/lány, hogy ajtót nyissunk nekik, átadjuk a helyünket, stb stb... És ezt mindet úgy, hogy semmi ismeretség nincsen a két ember kötött, csupán az alapján kell velük kivételezni, hogy ő neki más van a lába között. Nyilván, ha az a lány/nő jó barátod, esetleg élettársad, nyilván, akkor megértem, sőt, egyenesen nagyon is illik kivételesen kezelni. Vagy ha egy nő terhes, esetleg idős, akkor teljesen jogos az a társadalmi elvárás, hogy kivételezzenek velük. De az, hogy már a nők többsége elvárja, hogy amint meglátod már kezdj el vele hímes tojásként bánni, majd aztán elkezd lázadozni, hogy a nőket mennyire semmibe se veszik, hogy mekkora hátrány nőnek lenni, nekem az már sok. Kérdem én (első sorban a nőket), hogy ha egyenlő bánásmódot akarnak, akkor miért várják el mellé a kivételezést is?

2021. márc. 23. 00:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
15%

A gond az, hogy a feminizmus zászlaja alatt pattogó nőszerű akárkiknek annyi közük van a női nemhez, mint egy jávorszarvasnak.

De ez is a feministákhoz tartozó mérhetetlen egoizmusuk része, hogy elhiszik magukról, hogy nők.

Leszbikus, lecsúszott, férfigyűlölő, gyerekgyűlölő, amorf lények.

Többet ártanak a valódi nőknek a pattogásukkal, legtöbb amit tehetnének, hogy befogják a kis szájukat minden fórumon.

2021. márc. 23. 08:18
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat. Első sorban leszögezném, hogy ezzel a kérdéssel nem szeretnék bármi konfliktust idézni, csupán mások álláspontját szeretném ebben a témában megtudni.

Azzal, hogy néhány férfi nem olyan khm khm "kúltúrált", mint a mostmár szerintem nagyobb átlag, azzal nem tudok mit kezdeni. Sajnos a tanulatlanság, a rossz környezet / neveltetés, és ha már az építkezés fel lett hozva, az alkohol kihozza a legrosszabbat az emberből. De ez ugyan az igaz a nőkre is. Azok a nők, akik tanulatlanok, olyan környezetből jönnek, lehetnek akár 1000x olyan bunkók mint a férfiak, az esetek többségében mégsincsen annyira elítélve, mint egy bunkó férfi.

Írta valaki, hogy ha egy nő falja a pasikat, akkor "könnyűvérű", de fordítva meg a legnagyobb király. Ott kezdődik szerintem, hogy egy normális férfi nem "dicsekszik" ezzel. Szerintem most kezdődött el az az időszak, hogy egyre kevesebb az idős, és maradnak az új generációk. És ahogyan én baráti tarsaságomban észre vettem, nem ítélik el azért a nőket már, hogyha csak kalandokra vágyik. Személy szerint, én még fel is néznék egy olyan nőre, mert olyat mer tenni, amit és soha nem mernék.

Egyébként pedig igen is nagyon sok kedvezmény történt a nőknek, a munka vállalásban. Ilyen például az is, hogy az 50 kilós zsákokat megszüntették és csak 25 kilósak vannak. Ennek is (ha jól tudom) az volt az oka, hogy a nők tudjanak dolgozni a fizikai munka részen.

2021. márc. 23. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!