Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért mondogatja minden...

Miért mondogatja minden felnőtt ember folyton hogy a koronavírus a fiataloktól elvette a legszebb éveit meg hasonlók?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy a vírus sol mindent elvett a fiataloktól(nekem pl az első évem az egyetemen, másoknak egy gimis éve stb), de engem speciel a sok sajnálkozás, meg nagy szavak sokkal szomorúbbá tesznek , mint amilyen alapból lennék. Mindenki úgy beszel a mostani dolgokról mintha legalábbis 15től 25 éves korunkig koncentrációs táborba tettek volna minket. Tényleg elég vacak most így az élet, de miért tesznek még rá egy lapáttal a sajnálkozással meg panaszkodással? Nekem pl a környezetemben az összes idős/középkorú ember azt fújja hogy jajjj az ő idejülben ennyi idősen jártak táncolni meg stb, plusz a facebook is ezekkel van tele. Miért kell ennyire sajnálkozni, mikor ez senkinek nem jó?

2021. márc. 18. 11:06
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
68%

Én az ilyen "bezzeg régen" embereket sem értem.

Igen, régen háborúk voltak, világháború, meg pestisjárvány a tatár meg elpusztította az országot korábban meg mamutokkal és kardfogú tigrisekkel kellett küzdeni... és ettől most jobb? Nem jobb.

Szimplán el kell fogadni, hogy az egyik probléma nem oltja ki a másikat, attól az még ugyanúgy ott lesz.

Attól, hogy mások meghalnak, másoknak nincs munkája, még nem lesz jobb azoknak sem, akiknek "csak úgy" elmegy 1 év az életéből anélkül, hogy előrébb lenne akár tanulás akár bármilyen szinten.

Ennyi erővel soha senki ne panaszkodjon, mert mindig van rosszabb.

Neked csak az ujjad fáj, másnak nincsenek ujjai.

Neked nincsenek ujjaid, másnak meg nincs keze.

Neked nincs kezed, más meg le van bénulva.

Te le vagy bénulva, de legalább élsz, másnak meg csak 5 éve van hátra.

Neked 5 éved van még hátra, másnak meg csak 1 év jut.

Neked még 1 éved van, másnak meg élni sem volt lehetősége, mert halva született.

És? Ettől még az ujjad ugyanúgy fog fájni...

2021. márc. 18. 12:59
 22/28 anonim ***** válasza:

Ami számomra vicces, hogy mindenki szidja a "károgókat" és azzal példálózik, hogy bezzeg a második világháború meg a kommunizmus.

Miközben a sok "károgó" pontosan azok az idősek és öregek akik ezeket megélték, tudják milyen a háború, tudják milyen a kommunizmus. Tudják milyen az, ha elvesznek az embertől éveket. És pont ezért sajnálják a fiatalokat.

2021. márc. 18. 13:02
 23/28 anonim ***** válasza:
9%

És ha panaszkodik, attól előrébb lesz? :)

Szerintem pl. pont hogy jó mentalitás így gondolkozni, hogy "Neked csak az ujjad fáj, másnak nincsenek ujjai.", én szeretem tudatosítani magamban, hogy igenis szerencsés ember vagyok.

A "Te le vagy bénulva, de legalább élsz" mentalitás segítette a páromat és apukámat is, akik (más-más okból) konkrétan kerekesszékbe kényszerültek egy időre és nem tudtak járni. Panaszkodhattak volna, hogy más bezzeg szaladgál, de az csak egyenes út lett volna a letargiába és a depresszióba, inkább pozitívan álltak hozzá és örültek, hogy "csak" ennyivel megúszták a kalandot (egyikük autóbaleset, másikuk bénulásos betegség miatt), egészségesek maradtak lelkileg és életvidámak.

Persze kesereghettek volna, de az úgyse segített volna.

Én is inkább örülök, hogy megúszom ennyivel hogy nem mehetek koncertre, és másra fordítom a szabadidőm, örülök hogy nem megyek tönkre és nem gépe tartanak életben.

2021. márc. 18. 13:06
 24/28 A kérdező kommentje:
Jó nem kell világháborúra gondolni, de nem gondolja senki hogy ez a korlátozás egy olyan dolog amit még emberien, panaszkodás nélkül, emelt fővel kéne elviselni? Mert azert igenis vannak szintjei a problémáknak, és nem árt belegondolni hogy tulajdonképpen talán megse a világ vége ami velünk történik. Egyébként ha meg mar fel van téve a kérdés hogy miért jó ha gondolunk arra hogy másoknak rosszabb volt? Arra hogy fel tudjuk mérni milyen szerencsések vagyunk. Másrészt az miért jó ha azon sopánkodok hogy hogy kicseszett velem az élet? Na erre nem találok magyarázatot
2021. márc. 18. 13:08
 25/28 anonim ***** válasza:
41%

"És ha panaszkodik, attól előrébb lesz? :)"

Nem lesz előrébb. Szerintem valahol az összhangot kell megtalálni.

Nyilván nem jó az, ha valakinek másból nem áll a napja, csak a panaszkodásból.

Viszont fordítva annak sincs értelme, ha soha nem beszélünk a problémáról, vagy egyenesen úgy teszünk, mintha nem is létezne.

2021. márc. 18. 13:17
 26/28 anonim ***** válasza:
71%
Azért, mert tényleg elveszi a legszebb éveinket a jelenlegi helyzet. Gondolj bele, az ember tizen- és huszonéves korban szívesen utazna, bulizna, de ezekkel a lehetőségekkel egy középkorú ember is szívesen élne. Ehelyett kénytelen vagyunk a négy fal közé zárva élni a mindennapjainkat. A társaságkedvelő emberek igenis megsínylik ezt az időszakot. Nem élet az, hogy egész nap a monitort bámuljuk. A jelenlegi helyzet szerintem még nagyobb elidegenedést fog magával hozni. 24 éves nő vagyok, tanítok. A digitális oktatás egynek megteszi, de közel sem olyan hatékony, mint a jelenléti oktatás. Nem bagatellizálom el a vírust, mert akadtak olyan ismerőseim, akik napokig nyomták az ágyat, azt viszont sajnálom, hogy a pandémia miatt komplett iparágakat nulláztak le, rengeteg ember vesztette el a megélhetését. Hogyan várhatják el, hogy zárjon be minden, de támogatást már nem adunk?!
2021. márc. 29. 14:27
 27/28 anonim ***** válasza:
Az előző válasz margójára még annyit, hogy társas lények vagyunk. Az aszociális, társaságkerülő emberekkel más a helyzet, de igenis szükségünk van a társas érintkezésre. A virtuális tér csak kiegészíti, de nem pótolja a személyes kapcsolatokat!!!
2021. márc. 29. 14:28
 28/28 anonim ***** válasza:
Mert a felnőttek szeretnek minden alakalmat kiasználni, hogy beleszóljanak fiatalabbak, gyerekek életébe.... Most ez a vírus helyzet nagy esélyt adott nekik, hogy még több kisembert tegyenek tönkre sajnos.
2021. jún. 25. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!