Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ilyen érdeklődési körrel...

Ilyen érdeklődési körrel hogyan lehet barátokat szerezni?

Figyelt kérdés
Általában azt szokták ajánlani, hogy ha új embereket szeretnél megismerni és barátokat szeretnél szerezni, akkor menj el valamilyen közösségbe, hobbi kapcsán tök jól lehet barátkozni, keress hozzád hasonló érdeklődésű embereket. Engem viszont főként a kreatív hobbik érdekelnek (pl. rajz, festés, varrás, hímzés, barkácsolás és hasonlók). Ezeken kívül a szabadidőmben max. sorozatokat nézek vagy néha olvasok, illetve van egy macskám és néhány növényem, velük szoktam még foglalkozni. Én még sehol nem találkoztam ilyen közösséggel, szakkörrel stb... Vidéken élek és lehet ez a baj, de errefelé tényleg nincsen ilyesmi lehetőség. Egyetemen tanulok, de ott is a bulikban és koncertekben nagyjából ki is fújt az összes közösségi program. Maximum még egy-két sportolási lehetőség van, de amatőr szinten az sem sok és igazából engem ez nem annyira izgat. A legtöbb kreatív témájú online közösség pedig szimplán arról szól, hogy az emberek feltöltik éppen mit csináltak, lájkolgatják egymást stb., de semmi több.
2021. febr. 24. 13:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Hat a tobbseg kb ezelbol valogat, meg van par extrabb eset es sokan megtalaljak a parjukat, baratokat ezeken a helyeken.

Neked kezen fekvo lenne egyetemen ismerkedni. Bargondolom introvertalt vagy es nehezen megy de erdemes megeroltetni magad mert fontos dolog a legtobb ember eleteben.

Meg lehet amugy mindenfele ismerkedos programmal is baratot szerezni, bar en azokat nem probaltam. Itt is tehetsz egy probat de nekem itt meg nem volt hosszu tavra szolo kapcsolatom.

2021. febr. 24. 13:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Programmal = alkalmazas, weboldal
2021. febr. 24. 13:12
 3/7 neincat ***** válasza:

Hát nem tudom, legjobb barátnőm is hasonló beállítottságú, legutóbb raklapot csiszolt meg festett és most polcnak/asztalnak használja

én meg utazás-mániás vagyok, szóval az érdeklődési körünk nem fedi egymást 100%-osan

valamilyen szinten én is érdekelt vagyok a csináld magad dolgokban, valamennyire őt is érdekli az utazás

és így éldegélünk egymást támogatva már 7 éve és a baráti körünkből senkit sem érdekel egyik dolog sem :D

ezzel azt akarom mondani, hogy ahhoz, hogy jó barátaid legyenek, nem szükséges feltétlenül, hogy ugyanazokat a dolgokat szeressétek csinálni.

2021. febr. 24. 13:14
 4/7 DeMoR ***** válasza:
0%

Őszinte leszek. Ha ekkora egoval kérdezel, akkor mégis mit vársz tőlünk a gyik népétől?:D

Miért nagy egoval? Mert konkrétan felsoroltál egy csomó mindent, ami vagy fél igazság, vagy egyszerűen nem igaz, max igaznak véled és elvárod aztán tőlünk, hogy segítsünk rajtad? pff... Te bizony ha ennyire tudod a tutit, akkor minek teszel fel kérdést? Talán ha nem lenne ekkora egod, nem is tennéd fel ezt a kérdést, mert meglátnád a lehetőségeket az életben. ^^

2021. febr. 24. 13:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem lépsz be egy ilyen feltöltős közösségbe és veted fel nekik, hogy rendezzetek kreatívkodós találkozókat?
2021. febr. 24. 13:51
 6/7 A kérdező kommentje:

1# Az egyetemen nem ismertem meg olyat, akivel igazán jóban lennék. A többséggel nem nagyon találtam a közös hangot, az egyetemen kívül nem igazán volt bennünk más közös pont. Azért van egy-két szaktársam, akivel úgy eldumálgattunk vagy elmentünk egyet kávézni stb., de ezek inkább csak ilyen haveri kapcsolatok vagy valakivel még talán az sem. Például amióta távoktatás van már nagyon keveset találkozunk és beszélünk, tehát ebből is látszik, hogy inkább csak a helyzet hozta úgy, hogy "barátkoztunk". Introvertált vagyok, de ettől függetlenül nem vagyok zárkózott, távolságtartó vagy hasonló. Szeretek új embereket megismerni, beszélgetni és közös programokra is nyitott vagyok.

3# Ja igen, ne értsd félre, számomra sem fontos, hogy teljes mértékben megegyezzen az érdeklődési körünk. Csak szerintem az a jó és akár még szükséges is egy barátsághoz, ha van valamiféle összetartó kapocs (bár persze, ennek sem kell feltétlenül a hobbinak lennie). Például nem hiszem, hogy jó barátja tudnék lenni egy olyan lánynak, akinek a bulizás a legkedvesebb szórakozása, szeret koncertekre és fesztiválokra járni stb., mert én ebben nem tudnék jó partner lenni. A kérdés inkább arra irányul, hogy hogyan lehet kapcsolatokat kialakítani, ha az ember nem nagyon jár közösségbe. Én az átlag hétköznapokon nem járok sehová (most meg aztán pláne), tehát kis túlzással nem is találkozom új emberekkel. Erre jó lenne valami szabadidős tevékenység, de amíg pl. sport, bulizás, zene kapcsán az ember el tud járni emberek közé és ott tud ismerkedni, addig az én hobbijaim nem ilyenek.

4# Nem értem, hogy mégis miért lenne nagy egom, nem tudom mire írtad ezt.

5# Ez sosem jutott eszembe, mert nem láttam erre példát. Tag vagyok pár csoportban, de tényleg max. feltöltik a rajzaikat vagy egyéb alkotásaikat, árulják a cuccaikat, véleményezik egymás munkáját stb., de még beszélgetések se nagyon szoktak kialakulni. Lehet, hogy igazad van és érdemes feldobni az ötletet, hátha.

2021. febr. 24. 15:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Ahol laksz, csak van valami művelődési ház, közösségi ház vagy hasonló. Ha nincsenek ilyen programok, akkor szervezz te egyet és hirdesd meg. Ha csak páran elmennek, már lesz is kivel ismerkedni.
2021. febr. 24. 18:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!