Mit csináljak, ha hiányzik a társaság és eluralkodik rajtam a bezártság érzése?
Ha te magad veted el a lehetőséget, akkor a másiknak esélye sincs visszautasítani.
Ha a visszautasítás ennyire gátol, azzal foglalkozni kell.
Mit szólnál egy kis játékhoz?
Kijelölsz 5 random embert a listán. Kiírod a nevüket egy listára, papírra. Ez fontos lépés, mert segít végig csinálni.
Ráírsz az egyikre:
"Bezárva érzem magam, érdekel, mi van mással, kedvem lenne telefonon dumálni egy negyed órát. Mesélj magadról valamit. Benne vagy?"
Ha nem ír vissza egyből, vársz 5-10 percet és ráírsz a következőre. Akkor írd meg, hogy "Ha van hozzá kedved, csörgess meg x és y óra között."
Ha nemet mond, áthúzod a nevét és írsz a következőre, aki kiírtál a papírra.
Ha azt mondja máskor: "Oké, mikor lenne jó neked?" Amit ír időpontot, azt felírod a neve mellé és észben tartod!
5 ember. Nem több. De ezekkel mind végig csinálod. Ha dumálok, nem kell róla szóljon. Érdeklődj, vele mi van. 10-15 perc. Nem több a dumálás. Ha kérdez arra válaszolj és nyugodtan kérdezz vissza, hogy ő hogy van azzal a témával. Az emberek szeretnek magukról beszélni. A végén meg az elköszönésnél mindenképpen említsd meg, hogy nagyon jól esett dumálni.
Ha 5 emberből egy sem válik be, írd össze, miket érzel és mi változott az első embernek való írás és a utolsónak való íráskor.
Másnap másik 5 ember.
Szintén írd le, miket érzel.
Aztán ha gondolod dumálhatunk priviben.
Pont ebben a pillanatban ért véget egy interjú a Klubrádióban. Most fog folytatódni hasonló témában.
Ott ajánlották pont erre a feszült, egyedüllevő helyzetre diákoknak a [link] oldalt és a 137-00 telefonszámot. (amit lehet, hogy egy 0 előhívóval kell hívni pl telekom előfizetés esetén).
Ugye ez elsősorban 18éven aluliakkal foglalkozik, de lehet van felnőtteknek is lelki-segély telefon, ahol lehet egy kicsit ventilálni.
Felnőtteknek: [link] 116-123
Másik generáció vagyunk, lehet, de nekem egy 64éves papa mondta ezt a módszert és én 30 évesen pontosan tudtam használni.
A saját elutasításod ismét leírtad. Nem adtál esélyt arra, hogy más utasítson el. Saját fejedben van egy börtön, ami szerint félsz a mások megítélésétől és az elutasítástól.
Itt már ott megbukik a beszélgetés, hogy te hajlandó-e vagy nyitni más felé.
A #12-ben lévő linken vannak online, anonim beszélgetős oldalak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!