Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Van még olyan fiatal itt, aki...

Van még olyan fiatal itt, aki utálja a mostani fb/insta/tiktok világot, és legszívesebben visszamenne a 80-90-es évekbe?

Figyelt kérdés
Ahol még nem a neten élték ki magukat az emberek

2020. nov. 23. 21:39
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Hogy jön ide ehhez a kérdéshez Rákosi? Csak én nem értem?
2020. nov. 23. 22:51
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Régen minden jobb vót!!!4
2020. nov. 23. 22:56
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Horthy korszakba kérek egy jegyet.
2020. nov. 23. 22:57
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

nekem elég lenne 10-20 év, nem mennék vissza annyira sokat.

abba belegondolva, hogy abban az időben, amikor az emberek megrökönyödtek az emo-soktól meg hasonló akkori dologtól, kíváncsi leszek, mit fogunk mondani a mostanira újabb 10-15 év múlva :D ugye, hogy már nem is volt olyan rossz az a korszak :D

2020. nov. 24. 07:47
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, az ide írók mennyi idősek, én a 90-es években voltam gyerek. Higgyétek el, nem volt benne semmi extra. :) Nem "élveztük", hogy nincs Facebook,meg TikTok, mert mit élvezzünk olyasmi hiányán, ami eszünkbe se jutott? Sőt, ha lett volna, ugyanúgy toltuk volna mi is, mint a mostani gyerekek.

Sőt, emlékszem, a csapból is az folyt, hogy milyen ócska is ez a mai világ, bezzeg a 60-as években minden jobb volt. Már akkor sem értettem, most sem értem.

Lásd meg a szépet abban, ami most van, ha pedig idegesít a TikTok, ne használd és kész.

2020. nov. 24. 10:12
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kötelező most sem ezeket használni, illetve az sincs lenézve, aki 90-es évek-beli zenéket hallgat, csomó klasszikus van, amit minden fiatal szeret. Az öltözködés is egy olyan dolog, hogy vannak örök darabok, amik akkor is divatosak voltak, meg most is. A többi dolog meg szintén visszatérő, pl. Bő szárú gatya, haspólo (most már crop topnak hívják) :D. 90-es évek végén meg 2000-ben volt divat, 2010-ben ciki volt, most meg megint visszajött. Azt nem tudom, hogy a mostani tinik körében mi számít cikinek, de nekem csomó huszas ismerősöm velem együtt szereti a 90-es rockzenéket, meg “házibulis” számokat is :D. Én speciel annak örülök, hogy az információs technológia igy fejlődött, mert akkoriban volt 1 db vezetékes telefon a családnak, esetleg 1-2 embernek óriási mobilja, amit 1-2 cégen keresztül lehetett kapni. Nehezebb volt minden leszervezni, plusz nem tudtál elvonulni a családodtól, amikor felhívott a szerelmed, stb. Szerintem sok minden kényelmetlen lehetett akkoriban, a mostanihoz képest. Az instagramon meg nem kötelező lógni, ha rossz érzéssel tölt el.
2020. nov. 24. 10:35
 17/33 anonim ***** válasza:
27%

Hát én őszintén megmondom, nekem nem tetszik, hogy ilyen gyorsan fejlődik a világ, ugye egyre modernebb dolgok vannak(okos ház, wifis töltés, okos hűtő, repülő autó). Ugye valahol mondták, hogy 50 év múlva betiltják a mostani autókat, nekem ez nem tetszik. Jók a mostani autók is, jó az ilyen telefon is, egy hűtőben nem kell lennie wifinek, kijelzőnek, eyg háznak nem kell okosnak lennie, egy autónak nem kell repülnie.

Én visszamennék szívesen. 1980-ba

2020. nov. 24. 12:25
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

17

Hát azért ezektől mi magyarok még messze el vagyunk maradva, a többségnek 20 év körüli autója van, és 1980 előtt épült háza, lakása szocis bútorokkal. 40 éves Lehel hűtő meg majdnem minden háztartásban kallódik egy, anélkül nem élet az élet, persze működik is 😂. Kicsit mintha mindannyian 80-ban élnénk, annyi, hogy trash tv műsorok helyett tiktokot meg instát nézünk (én tiktokot nem) :D. Hogy ki mivel butítja magát, az egyéni dolog, továbbra is van lehetőséged bármire.

Engem egy dolog zavar, hogy a mostani bútorok, háztartási gépek nagyon drágák is, és nem is bírják sokáig, csak pár évig. Most akkor vagy legyen olcsó, vagy tartson ki :D. Persze értem, miért van így, de attól zavar, na.

2020. nov. 24. 12:46
 19/33 anonim ***** válasza:
39%

#18 mert régen nem a pénz hajtotta az embereket, minőségi áru volt csaknem minden.

Ott vannak a kommunista korszakból az Ikarus buszok, mai napig mennek, az új buszok meg sorra robbantak le az úton, vagy ahogy írtad a hűtő is tovább ment akkor.

2020. nov. 24. 13:20
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

“Régen nem a pénz hajtotta az embereket” nana...

nem tudom, mit értesz “régen” alatt, de a 90-es években már kapitalizmus volt, aminek nagyon sok vesztese volt és nyertese, hogy átalakult a gazdaság. A korábbi rendszer hátrányait, az ország eladósítását, a fekete volgát már nem is hozom fel inkább. Fontos volt a pénz akkor is, abból éltél. Most is abból élünk, egyszerűen nagyobb lett a szakadék a társadalomban a szegények és a gazdagok között, ami egyre nő..ez nagyon nem jó...viszont semelyik másik rendszer nem mászik ki olyan könnyen a válságból, mint ez a vad kapitalizmus, illetve sokaknak egy kitörési lehetőség, hogy mindegy, honnan jössz, van egy pici esélyed arra, hogy jobban élj, mint anyádék. Megvolt annak a regebbi kornak is a nehézsége, nem is kevés, és én azért örülök, hogy most nem visznek el a véleményem miatt, hogy nőként vannak jogaim, nem a házastársam rendelkezik felettem, van elérhető fogamzásgátlás, amit szabadon megválaszthatok, ha dumálni akarok a barátokkal, mehet a face time, egyre több betegséget meggyógyítanak, stb. Apróságok, de en nem vágyódom ennyire vissza. Ha nosztalgiázni akarok, elég, ha képeket nézek, vagy a mama/anya mesél, vagy régi zenéket hallgatok.

2020. nov. 24. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!