Miért kérdeznek az emberek fordítva? -Nem kérsz sütit? -Nem akarsz sétálni? stb.
Figyelt kérdés
Egyszerűbb lenne a "nem" szócskát elhagyni. Ugye?2020. szept. 2. 05:18
1/11 anonim válasza:
Az így feltett kérdésben már benne van a válasz amit tőled remél. Tehát valójában nem akar adni, csak illendőségből megkérdezi.
2/11 anonim válasza:
Az is lehet hogy azért kérdezi igy (én is igy csinalom) mert ugy gondolja neked nincs kedved de ő neki lenne de ha bele teszi ezt akkor ha nincs kedved vagy nem akarsz akkor könnyebben megmondod hogy nem.
3/11 anonim válasza:
Szerintem ez egy ilyen hülye szokás a magyar nyelvben.
4/11 anonim válasza:
Ha megkérdezik: "Nem kérsz kávét?" Gondolj bele, milyen hülyén jön ki, hogy "De igen, kérek".
Én ha nemmel teszik fel a kérdést, már eleve nem kérek (lehet, erre megy ki a játék.)
5/11 anonim válasza:
Szerintem a legtöbb esetben semmilyen hátsó gondolat nincs mögötte, szimplán így szokta meg.
6/11 anonim válasza:
Rossz fogalmazás és annak a megszokása.
Én ugyan nem így kérdezek, de semmi hátsó szándékot nem feltételezek mögötte.
7/11 anonim válasza:
Ha jól tudom, Japánban gyakorta így kérdeznek, mert az ellenkezés kellemetlennek és udvariatlannak számít, így ha valaki nem kér, mondhatja, hogy "igen, úgy van, nem kérek" ha pedig kér, akkor mondhatja simán, hogy "kérek". Lehet, hasonló az eredete nálunk is.
Úgymond felajánljuk a nem lehetőségét is konfliktus nélkül.
8/11 anonim válasza:
Nincs ebben semmi hátsó szándék. Hiszen ha valaki nem akar valamit akkor az egyszerűen nem kérdezi meg.
9/11 anonim válasza:
Szerintem is inkább arra szolgál, hogy a "nem" lehetőséget ajánljuk fel, mert erre a mondatszerkesztési módra kicsit talán őszintébbek az emberek, egyszerűbben mondanak nemet.
10/11 A kérdező kommentje:
Viszont, ha egy ilyen kérdésre nemet mondunk, akkor az igent jelent! ;)
2020. szept. 2. 14:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!