Hogy reagálsz rá, ha valaki megkérdezi tőled pl egy lépcsőházban, intézményben, hogy: kit keres(el)?
Egy intézményben gondolom nem csak kíváncsiságból kérdeznek ilyesmit, hanem azért, mert az ő dolguk odafigyelni, hogy ne járkáljanak be idegenek. Ebben az esetben természetesen elmondanám, hogy mi járatban vagyok, kit keresek.
Ha viszont mondjuk a hatodikon lakó ismerősömhöz sétálnék fel a lépcsőházban és a negyediken Icuka néni kezdene kíváncsiskodni, akkor megmondanám neki, hogy semmi köze hozzá, a dolgomra megyek.
Intézményekben nem mindíg illedelmességből kérdezik. Vagy a biztonság miatt, mert az ilyenre figyelni kell. Vagy csak amiatt mert tudják ki hol van és szeretnének segíteni, mert lehet rossz helyen keresed. Pl lehet tudod hol van Géza barátod irodája, de ő meg elmondaná neked, hogy Gézának át kellett menni Pistihez vagy éppen az étkezőben van és elmondja hogy merre menjél.
Nekem is volt hasonlóban részem hogy céltudatosan mentem valahova aztán szóltak hogy azzal a papírral előbb menjek amoda, mert változás van és nem ők foglalkoznak már ezzel.
- Jó napot. Kit keres?
- NEM ÉN VOLTAM!
7-es:
- Jó napot. Kit keres?
- Nem az a kérdés, hogy én mit keresek, hanem az, hogy maga mit fog. További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!