Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért van az, hogy a férfiakna...

Miért van az, hogy a férfiaknak bármit szabad, a nőknek meg mindenért szólnak?

Figyelt kérdés

Az emberek reakciója:

Ha egy férfi berúgik

- Lol de vicces xddd

Ha egy nő:

- Milyen szánalmas, nő létére így leissza magát

Ha egy férfi káromkodik:

- Teljesen természetes, a hétköznapi beszéd része

Ha egy nő:

- Egy nő nem beszél csúnyán!

Ha egy férfi dohányzik:

- Rengeteg ember csinálja, nincs ebben semmi meglepő

Ha egy nő:

- Undorító, nőietlen

És ezt még lehetne folytatni...

Csomószor hallani ezt, hogy "nő létedre", "egy nő így nem beszél", "egy nő ilyet nem mond', "egy nő ilyet nem csinál", "egy nő nem viselkedik így"...

Komolyan hallott már valaki olyat, hogy "férfi létedre"???

Még mielőtt jönnétek, hogy femináci vagyok, meg általánosítok: nos ezzel a gondolkodásmóddal már számtalan alkalomkor találkoztam, és egyáltalán nem csak az iskolázatlan réteg körében. Online és élőben egyaránt.

2020. jún. 28. 18:08
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Szerintem a véleményünk hasonló, szépen leírtad a véleményed és egyetértek mindennel amit leírtál, viszont a lábjegyzetedhez annyit fűznék hozzá, hogy nem eljátszani akartam az áldozatot, csupán saját példát hoztam fel. Mert szerintem ez akkor is gáz. Ezt a leendő gyerekem is megélheti. Én nőként, személy szerint én egy ideje mindent úgy csinálok, ahogy azt elvárnám magamtól, ha egy gyermek anyja lennék. És senki nem szabott határokat annak hogy miről is beszélhetek a témával kapcsolatban.

Kár kritizálni és lenézni a másikat bármilyen formában is, legyen szó bármelyik nemről. Inkább segíteni kellene magunkon és a másikon, a saját házunk táján sepregetni. De ki ezt látja jónak, ki azt, és így azért elég kusza az összkép.

2020. jún. 29. 23:07
 32/34 anonim ***** válasza:

"beszólnak az utcán, ha szoknyát merek felvenni"

Normális viselkedő nőnek szoknyában sem szól be senki.

Természetesen ha csak akkorka, hogy kint van a hátsód belőle és még riszálod is ha feltűnik egy kan a láthatáron, akkor mi ez az (ál)csodálkozás a részedről??

2020. jún. 30. 10:56
 33/34 anonim ***** válasza:
21%

"Csomószor hallani ezt, hogy "nő létedre", "egy nő így nem beszél", "egy nő ilyet nem mond', "egy nő ilyet nem csinál", "egy nő nem viselkedik így"..."

Hiába is szidod a férfiakat, mert ezeket az intelmeket legtöbbször a nőktől hallhatod, akik még élénken emlékeznek rá, hogy egy normális nőnek hogyan illik/illett viselkednie, hogy nőies legyen.

Amúgy nagyon alpári környezetben élsz és ha ezek a legnagyobb vágyálmaid, -hogy igyál, hányjál, káromkodjál stb..- ne is várd, hogy normális férfi 10 méternél közelebb enged magához.

2020. jún. 30. 11:07
 34/34 anonim ***** válasza:
94%

Oh dehogynincsenek ugyanilyen berögzött skatulyák a férfiak felé...

"Egy férfi nem sír!"

"Egy férfi sportoljon!"

"Milyen férfi az aki:

-főz

-gyereket nevel

-otthon takarít

-nőies filmet/sorozatot néz

-nőies zenét hallgat

-magasabb a hangja az átlagnál

-alacsonyabb az átlagnál

-vékonyabb az átlagnál

-nincs arcszőrzete egyáltalán

-"nőies" szakmát tanul (pl.művészetek, fashion)"

És még folytathatnám. Mielőtt valaki azt gondolná megint egy örökszűz férfi siránkozását olvashatja, nem talált, mert nő vagyok, de rendszeresen felbosszantanak az ilyen tévhitek és sztereotípiák. Kedves Kérdező, remélem nem gondoltad komolyan, hogy olyan világban élünk, ahol mindenki a nőket akarja szivatni, és a férfiakat mentesíteni a felelősség alól. Dohányozz, igyál, káromkodj nyugodtan, de mint mindenki, aki ezeket teszi, állj ki magadért, és ne itt picsogj, hogy leszólnak. Hozzátenném, hogy mindhármat csináltam már, de soha nem szóltak meg még, mert tudom hol a határ. Nyilván idősebb női rokon közelében nem gyújtok rá, mert tudom, hogy kiverné a biztosítékot egy olyan embernél, aki még valóban el volt nyomva női mivolta miatt. Akár tetszik, akár nem, még él a többség fejében egy elképzelés a NŐről, hogy pontosan milyennek kell lennie, hogyan kell viselkednie, és bár nem értek vele 100%osan egyet, de elfogadom, mert sok ideig valóban létezett egy ideális női alak, ami kezd eltűnni. Persze, tök jó, hogy szabadon ihatunk, cigizhetünk, szexelhetünk, de közben meg a finomság, lágyság, kedvesség is kezd kikopni, ami igenis része kéne hogy legyen a nőiességnek.

2020. jún. 30. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!