Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az miért vegán, aki állati...

Az miért vegán, aki állati bőr cipőket, meg szandálokat mégis hord?

Figyelt kérdés

Azon kell röhögnöm, hogy tojásokat meg nem eszik, hanem magának gyárt szójából tojás alakú valamiket.

Hát én előbb eszem meg a tojást, mert az nem fáj az állatnak, nem kényszerítve lett, hanem mindenhogyan tojik, akkor is, ha nincs kakas, aki megtermékenyítje. Ilyen logika alapján inkább fér be a tojás, mint az UGG csizma a vegán életmódba.

Meg persze mimdenki maga, dönti el, meg nem szentírás, de akkor nem vegán, ha bőr cipőt meg felhúz, max. növényi étrenden van!

Egyebként meg ezt az egész vegán dolgot hülyeségnek tartom, mert szénhidrátot, cukrot eszik, fehérjét meg babból akarja lótolni, amitől állandóan fingik! De kicsit álszent ezek után bőr cipőben mászkálni és igazi, nem műbór, mondta is, hogy az nem számít, csak amit megeszik!

Tejtermékeket én sem fogyasztok, nem bírom, meg húst sem, max. ritkán halat. Disznóhústól olyan szinten undorodom, zsíros, meg gyerekként állandóan napi 5-ször zsíros húst ettünk... De nem mondom, hogy vegán vagyok.

2020. jún. 20. 14:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%

Mondjuk az igazi vegán az nem eszik se szóját, se gabonát, és semmi olyat se, amiben pálmaolaj van. Ugyanis ez is mind-mind állatéletekbe kerül.

Továbbá az illatszereknél is odafigyelnek arra, hogy csak olyat vesznek, amihez nem alkalmaztak állatkísérleteket. És ugyanígy nem viselnek állati eredetű ruhákat, kiegészítőket.

Legalábbis azok, akik állatvédelmi okokból azok.

A többiek csak divatvegánok. Vagy csak szimplán tájékozatlanok.

2020. jún. 20. 14:36
 2/13 anonim ***** válasza:
89%

Van olyan ember, akinek nem bírja a lába a műbőrt, véresre pattogzik ki tőle. Vászoncipőt meg csak nem hordhat télen-nyáron. Attól még lehet valaki vegán, hogy egyetlen szabályt önhibáján kívül nem tart be, de a többit igen.

A „tyúk úgyis tojik” azért nem jó érv, mert a tojós tyúkokat embertelen körülmények között tartják, pont azért, mert te megveszed a tojást. Ha mindenki szabadtartású tanyasi tyúkok tojását venné, akkor nem lenne értelme fenntartani ezt az állatkínzó ipart. Csak mostanra akkora a Föld népessége, hogy szabadtartású tanyasi tojással meg nem lehet eltartani.

Nem vagyok vegán, vegetáriánus se, de valahol megértem őket.

2020. jún. 20. 14:42
 3/13 anonim ***** válasza:
17%
Ez a vegetárináus dolog csak egy modern kori megjátszós hisztéria, a tajgetoszról dobálnám őket lefelé
2020. jún. 20. 14:45
 4/13 anonim ***** válasza:
36%

Na de ez mar tenyleg a szelsosegessegnek is a legalja. Mi az, h meg babot se eszik? 2020 van, nem okrokkel szantjak fel a buzafoldeket. Es miert kerulne allateletbe ha az allat huzza az igat esetleg? Nekem is kell dolgoznom, ez van. De akkor kerdem en: egy vegan mit csinalna egy husevo allattal? Hiszen az ilyen allatnak mas allatokat kell olnie. Atszoktatja oket gabonara? Ja nem, mert az is allateletekbe kerul... De akkor a lo se egyen semmit, hiszen a takarmanyt is lekell valakinek szednie. De akkor menjunk tovabb: az emberek elete is fontos, szoval semmi olyat se egyenek a kedves veganok amiket ember termelt kozvetve/kozvetlenul.

Es akkor itt emlitenem meg a legdurvabb alszent hulyeseget ebbe a szelsoseges gondolkodastol eltorzult vegan filozofiaba:

Olyan termeket nem vesz meg ami minimalisan is allatokhoz kotheto, de siman megveszi a kinai polot amit gyerekmunkasok csinaltak neki napi 50 forintert. De ne menjunk ennyire messzire: megveszi a bosch funyirot amit napi 12 oraban szerelnek ossze olyan uzemekben ahol a mento minden nap 3x fordul meg, mert elajulnak a dolgozok es cserebe a minimalbert keresik csak meg. Szoval az allatok elete szent, de az emberek szenvedhetnek. Itt a baj.

Tovabba ott a baj, h biologia oran nem vertek a fejukbe, hogy bizony van taplalkozasi lanc, ami nelkul felborulna a termeszeg egyensulya. A taplalkozasi lanc tetejen pedig mi allunk. Innentol kezdve az osszes vegan lelki serult pancser aki az allatok eletet a sajatjanal is tobbre tartja, de az empatia annyira nincs jelen a lelkeben, hogy a gyerekmunkasokat nem sajnalja. Tisztelet a kivetelnek. Undorito az egesz szubkultura.

2020. jún. 20. 14:48
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"Es miert kerulne allateletbe ha az allat huzza az igat esetleg? "

Nem, nem azért. Hanem vannak földön fészkelő madarak, amelyeknél az aratás időszakában van fióka nevelési szezon. Valamint vannak apró rágcsálók, elfelejtett őzgidák. És ezeket bizony az aratógép elevenen bedarálja. Nem néha, véletlenszerűen, hanem sajnos igen gyakran. :(

2020. jún. 20. 14:52
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
*elfektetett őzgidák (autokorrekt)
2020. jún. 20. 14:54
 7/13 anonim ***** válasza:
83%
Ja, és nem vagyok vegán. Abszolút húsevő vagyok. De egy vérvegán mesélte, hogy ő emiatt nem eszik gabonát.
2020. jún. 20. 14:55
 8/13 anonim ***** válasza:
4%
Nabaszki. A legyeket nen sajnalod amelyik a szelvedore csapodik? Ne menj autoval. Erted mire celzok. Nem tamogatom az allatkinzast es ha lehet akkor mentsuk az allatokat, de annyi embert nem lehet ellatni elelmiszerrel amennyi a foldon van, ha nem hasznalunk termofoldeket. Ez van.
2020. jún. 20. 14:56
 9/13 anonim ***** válasza:
4%
Azt mondjuk nehezen hiszem el, hogy egy ott fekvő őzgida nem menekül el, ha felé tart a nagy, zajos aratógép... (a fiókákat sajnálom)
2020. jún. 20. 16:48
 10/13 A kérdező kommentje:

Egyébként az ember már régen már beavatkozott ebbe a táplálkozási láncba...

Hát én nem veszek tojást, anyám udvarában vannak szabadon, kapirgálnak. De még egyetemi tanárom is mondta, hogy úgy lesz tojás, hogy a kakas megtermékenyíti, ami a nagy állatvédők szerint erőszak. De tojást kakas nélkül is tojik, csak hogy kiscsirke legyen, ahhoz kell a kakas.

Első, ilyet nem hallottam! Szója növény. Ergo mindenz nem ehet akkor, mert a termőföldön állatok vannak... Ezt soha, senkitől, meg akkor mi marad, valamivel pótolni kell. Olyat hallottam, hogy nem megy állatkertbe stb. Szerintem ez áltszentség, az UGG cipőt meg hordok. Amúgy ez csak növényi étrend, meg a vegánság nem törvény, simán megszegheti... De ez az illető a közösségi oldalakon naponta hirdeti mekkora vegán meg kioktat embereket, szegény állatok..

Nem azt akartam, hogy szerintetek hülyeség a vegánság, szerintem is az! Valamit enni kell... Az egészséges táplálkozás fontosabb!

2020. jún. 20. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!