Hogyan illik viselkedni egyoldalú tegezésnél (csendőrpertu)?
22 éves férfi vagyok. Ha egy idős ember (mondjuk 50-60+) letegez úgy, hogy nem ismerjük egymást, akkor bunkóság-e rögtön visszategezni?
Azoknál az időseknél, akiket gyerekkorom óta ismerek, elfogadom az egyoldalú tegeződést, de pl. mit csinálnátok, ha a párotok szülei (50-60 éves) elvárják a magázódást, de ők letegeznek?
Köszönöm a szíves válaszokat!
11-es: mondok jobbat! Én 34 évesen a mai napig nem tegezhetem az évtizedes barátom faterját, de ő a mai napig LEGFELJEBB alkalmanként kicsinyítő képző nélkül mondja a nevemet...
Sőt, a "tiszteletem, Sanyi bácsira" is úgy reagált, hogy "jó lesz az jó napot kívánoknak is"....Az anyja meg mindig két puszival köszön (ő kezdeményezi), és persze tegeződünk :D
Én rögtön elkezdem tetszikelni, csókolomozni. Ha ő nem adta meg a tiszteletet a magázással, én se fogom magázni, de egy sokkal idősebb nőt vagy férfit én nem fogok tegezni, mert úgy meg akkor is szemtelennek érezném magam, ha ez a szabály ilyenkor. Ha felnőtt létemre tegez, azzal azt fejezi ki, hogy öreg bácsinak vagy néninek tartja magát...
40N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!