Hogyan illik viselkedni egyoldalú tegezésnél (csendőrpertu)?
22 éves férfi vagyok. Ha egy idős ember (mondjuk 50-60+) letegez úgy, hogy nem ismerjük egymást, akkor bunkóság-e rögtön visszategezni?
Azoknál az időseknél, akiket gyerekkorom óta ismerek, elfogadom az egyoldalú tegeződést, de pl. mit csinálnátok, ha a párotok szülei (50-60 éves) elvárják a magázódást, de ők letegeznek?
Köszönöm a szíves válaszokat!
Kérdezz vissza: "Akkor tegeződünk?".
Én nem tudom elviselni az ilyet, tiszta vizet öntenék a pohárba.
Én azt se tudom, hogy honnan jött ez a tegeződés neg magázódás.
Egyik nyelvben sincs ilyen. Ez egy nagy, sajátos baromság. Én megmondanám az ilyennek, hogy te csak örüljél ennyi idősen ha beszélhetsz trotyli.
Én is úgy tudom, hogy az angolban mindenki magáz mindenkit :) és a tegező forma kopott ki náluk... Szóval gyakorlatilag mindegy...
Az illemszabályok szerint egy idős embertől elfogadható, hogy egyoldalúan tegezzen. Szerintem a szülők kérdése pont ilyen.
Más esetben ha én magázódok és letegeznek, akkor azt tegezésre való kérésnek veszem és visszategezek.
Amúgy a legkevesebb tanárommal, aki a mentorom és kollégám, magázódunk kölcsönösen, pedig nagyon közvetlen a viszonyunk.
Nekem ezzel nincs gondom, de az emberek feszengenek tőle sokszor.
tegezd vissza. az hogy bunkó, nem baj, majd megsértődik, aztán vagy átgondolja, vagy úgy marad.
olvasd el esetleg görög ibolya könyveit, ő sokat ír tegeződés-magázódás témáról, és vannak példái is, hogy lehet az ilyeneket helyretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!