Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért gondolják sokan, hogy a...

Miért gondolják sokan, hogy a melegséget könnyű a "négy fal között tartani"?

Figyelt kérdés
Gondolom, mindenki sokszor hallotta már azt a bizonyos mondatot, hogy "nincs bajom a melegekkel, csak csinálják a négy fal között." Ezek az emberek állandóan túlhangsúlyozzák a szex jelentőségét a meleg kapcsolatokban, mintha legelső gondolatuk egy meleg párról az lenne, hogy ők mit csinálnak a hálószobában. Természetesen a szexet a négy fal között kell tartani, de a családi állapotod az életed bármely területén kiderülhet és általában ki is derül. Például ha a munkahelyen a kollégák együtt ebédelnek és beszélgetnek arról, hogy ki mit csinált a hétvégén, arra általában olyasmi a válasz, hogy kirándultuk a lányommal, a szüleimet látogattuk, költöztünk a feleségemmel stb. Egy családi összejövetelen a távolabbi rokonok is megkérdezik, hogy na miújság, mikor házasodsz meg, mikor lesz gyereked stb. Aki az azonos nemű párjával él, az minden ilyen hétköznapi beszédhelyzetben feszengjen és találjon ki valami kamut? Meg legyen folyamatosan éber, nehogy ellentmondásba kerüljön önmagával? Ez nyilván lehetetlenség.

2020. máj. 13. 03:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
Emiatt nehéz a nyugati világon kívül melegnek lenni. Valóságos akadályfutás. A legtöbb munkahelyen lesz valaki, aki pofákat vág, és keresztbe tesz, és még jó, ha csak egy. A saját családról nem is szólva. Coming out esetén a szülők többségének az első reakciója a sírógörcs vagy a dühroham, és akkor hónapokig lehet úgy lakni velük, hogy le vagy írva a szeretteid által. Mondjuk egy év alatt megszokják, addigra pont tönkremész, ha otthon laktál. Kevesen vannak budai értelmiségi családból, ahol toleránsak.
2020. máj. 13. 03:34
 2/11 anonim ***** válasza:
85%

Őszintén szólva,ezért is jobb megtartani a 2 lépés távolságot mindenkitől,kollégáktól.

Nem kell mindent megosztani velük,pláne ha nincs is mit.

Sosem értettem,hogy a munkahelyen miért nem fogják fel az emberek,hogy oda nem barátkozni megyünk,hanem dolgozni.

Mi köze ahhoz valakinek hol voltam,vagy nem voltam a hétvégén?

Én is úgy érzem,hogy nem jó,ha kiszednek belőled infókat,mert visszaélnek vele.

Ez nem csak erre igaz,kb mindenre.Nem szabad megbízni senkiben,ilyen világot élünk,ahol az emberek bárkin,bármilyen módon áttaposnak.

Én nem csak ezt,hanem minden mást is a 4 fal között igyekszem tartani,ami rajtam múlik.

2020. máj. 13. 04:00
 3/11 anonim ***** válasza:
25%
Valszeg félnek, hogy kiderül róluk, hogy nem 100%-osan heterók, még a végén egyeseknek bizonyos dolgok is nyilvánosságra kerülnek a múltjukból. Ráadásul az utálkozásuk a butaságukból ered, gondolkozni meg biztosan fáj néhány embernek.
2020. máj. 13. 04:44
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Nekem is van homofób munkatársam, de van meleg is. Személy szerint hetero vagyok, amikor megtudtam a homofóbról és a melegről is, hogy az, ami, mindkét esetben meglepődtem. Előbbin azért, hogy tényleg van akiből ilyen csúnya reakciókat vált ki, utóbbin meg csak azért mert tök lazán egy beszélgetés közben kiderült, előtte egy meleg ismerősöm se vállalta fel, hogy az. Amíg nem előttem történik olyan, amit a heterok esetében sem gondolom, hogy utcára való, addig nem zavar. Biztos felfigyelnék rátok az utcán, ha elvesznétek egymás szájában, de ez a heterokra is igaz...
2020. máj. 13. 05:03
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
Nem gondolják. Ez a homofóbok szóhasználata arra, hogy "lapíts, tegyél úgy mintha nem léteznél, akkor TALÁN nem bántunk"
2020. máj. 14. 16:24
 6/11 Lacás1976 ***** válasza:
33%
A heterók se csinálják a 4 fal közt. hány csókolózó párt látni? Ha két fiú csinálja ugyanazt az már erkölcstelen..... Én meg se foghatom s párom kezét az utcán de a ronda nőt csókolgathatnák ami meg az én szememet b**ssza főleg ha dagadt is
2020. máj. 14. 17:01
 7/11 anonim ***** válasza:
96%
És az utolsó válasz bizonyítja, hogy a melegek is lehetnek orbitális tahók.
2020. máj. 14. 17:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Utálom, amikor ezt mondják. A heterók sem csinálnak semmit a négy fal között. És egyáltalán miért van az, hogy mindig mindenről a szex jut az eszébe az embereknek? Ha két fiú megfogja egymás kezét, akkor rögtön arra kell gondolni, hogy mit csinálnak ők otthon az ágyban?

Tapasztalatból tudom, hogy a titkolózás hosszútávon tarthatatlan. Még ha meg is fogadnám a tanácsot és a négy fal között próbálnám tartani a dolgot, akkor sem tudnám. Munkahelyen, iskolában, családi összejövetelen, baráti társaságban, mindenhol állandóan kérdezgetni fogják. Nem lehet egy életet hazugságban leélni. És miért is kéne? Évekig éltem azonos nemű párkapcsolatban, össze is költöztünk (nem térnék ki arra, hogy férfi vagy nő vagyok), és teljesen ugyanolyan életet éltünk, mint bárki más. Ezt szeretném ha az emberek egyszer megértenék, hogy a melegek nem "mások", nem különböznek annyira a heteróktól. Ugyanolyan unalmas hétköznapi életet élnek, csak amikor szexre vagy párkapcsolatra vágynak, akkor más kelti fel az érdeklődésüket. És persze a szexet, mint minden normális embernek, nekik is a négy fal között kell tartani, de a többi dolgot igenis fel kell "vállalni" ahhoz, hogy valaki normális, boldog életet tudjon élni.

2020. máj. 15. 08:50
 9/11 Lacás1976 ***** válasza:
36%
Nem akartam tahó lenni csak elegem van már ebből a sötét középkorból ami itt megy. Egy melegre úgy néznek mint egy leprásra...
2020. máj. 15. 16:57
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy nem akartál,de sikerült. Megértem a haragod, de ne úgy éld ki hogy megalázol másokat. Márpedig ezt tetted.
2020. máj. 16. 06:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!