A bulizós egyetemisták, akik buliznak és olyankor isznak is sokat, hogyan állnak hozzá az alkoholistákhoz?
nem igazán foglalkozom vele
másnak meg más baja van, nem az én dolgom
Tök más dolog, ha valaki buliban iszik, és ha valaki “rutinszerűen”, mert alkoholista. Nem lehet egy lapon említeni a kettőt. hogy lenne már menő az alkoholizmus?!
Fájdalmasan ostoba egy kérdés ez...
Nem vagyok egyetemista, bar van a tarsasagban olyan is, es igen, gaznak tartjuk akirol tudjuk, hogy naponta 2-3 doboz sort megiszik. Egyreszt mert megy a rinya folyton, hogy o most masnapos, egy sima mezei szerda reggel pl, maskor meg ugy kell lekoptatni hetkoznap, hogy nem, nem fogsz vele inni, mert masnap reggel kelni kell, aztan o iszik egyedul, aztan megint megy a hiszti, hogy faj a feje. (Ez parom haverja, o meseli, en csak ismerem, paromat is idegesiti.) Egy masik srac (o volt egyetemista, csak mi mar “idosebbek” vagyunk) szinten sorozik otthon, tole nem szoktam masnapossagra panaszkodast hallani, de gyakorlatilag semmi masbol nem allnak a napjai, minthogy sorozik, alszik es eljar dolgozni. O arra szokott panaszkodni, hogy nincs ideje semmire, meg jo hogy, ha azzal tolti a napjait hogy bepial es elalszik :D
(Az elso srac ugy tudom, nem csak sorozni szokott, hanem bort vagy tomenyet is iszik, a masodik csak sorozik.)
Alapvetoen mi is osszeulunk a tarsasaggal havi egyszer, par eve ez meg gyakoribb volt, de nyilvan ahogy oregszunk, csokkennek az alkalmak, ilyenkor iszunk amennyit megkivanunk, hanyni senki nem szokott mar, de azert nem fogjuk vissza magunkat... Es ja, gaznak tartjuk mindannyian azokat, akik alkalom nelkul pialnak otthon folyamatosan.
Feltetelezem ez egy szintiszta egyetemistakbol allo fiatal tarsasag eseten is igy van, annyi, hogy lehet ok meg nem erzekelik annyira ezt gondnak, mert ugye nem fix idopontban kell minden reggel kelni, sokan ha masnaposak, van idejuk reggel osszekapni magukat azert, nem gaz, ha valamelyik eloadasra esetleg nem mennek be, stb. Szoval ilyen tekintetben ez egy lazabb eletszakasz igy a tarsaik is vehetik lazabban. Habar az alkoholizmust nyilvan nem abban merjuk, kinek mennyire fer bele az eletvitelebe :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!