Miért ilyen rohadt jóarcok az egyetemisták?
Jó Neked. Én akikkel találkoztam/ismerek 70%-ban emberileg taplók, és a világszemléletük kb. egy kamasz szintjén ragadt. Mentalitást meg inkább hagyjuk.
Akik meg emberileg a szeren vannak, és van is fingjuk a világ működéséről, azok meg depressziósak, és minden napjuk egy küzdelem.
Van egy haverom, aki dettó olyan, mint a jellemzésed, azaz volt az egyetem alatt- most nem tudja, hogy mihez kezdjen, nem látja értelmét az életnek, és pofán csapta a valóság- de úgy telibe. Piacképes, ritka mestere van, most ott tart, hogy legszívesebben felkötné magát.
Tehát azért ilyenek, mert biztonságban vannak. Azért a diáklét messzemenőkig az egyik legstabilabb állapot- könnyű munkát találni és nem rossz a fizetés, olcsóbb lakhatás és könnyebb alkalmazkodás, rugalmasság, életkedv, és a legfontosabb: nyugodtan véthetsz még hibákat (pl. csúszás, rontás). Nincs akkora felelősség, és nem a konkrét megélhetésed forog kockán (tisztelet pár kivételnek). Legtöbb helyen adott vmilyen anyagi támogatás: szülő, hitel.
A felnőttek világában meg nem kapsz a semmire hitelt...
Kb. ennyi.
Majd ha egyetemre kerülsz, meglátod mekkora butaságot írtál a kérdés alatt.
Egy egyetemista.
Én másodéves egyetemista vagyok és bár szüleim segítenek illetve fizetik az albérletet és sok szép bulis emlékem van az első évből,most így 2.évben legszívesebben az ágy alá bújnék és zokognék.
Szeptember óta gyakornok vagyok egy multinál,hogy legyen szakmai tapasztalatom,az időm többi részét tanulással és egyetemre való bejárással töltöm. A pasimon kívül(aki uebben a helyzetben van és szétszakad) gyakorlatilag 0 szociális életem van,mindezt úgy,hogy első évben konkrétan heti 2x buliztam.
Az én véleményem az,hogy aki szeretne egyetem után állást,tapasztalatot, annak maximum az első év csupa móka. Utána ki kell nyitni a szemünket és arcul csap a valóság...ami elég fájdalmas tud lenni.
21L
Soha nem volt még ennyi sírógörcsöm,mint az elmúlt egy évben. Stressz,magány,depresszió,ezek jutnak most eszembe. És az anatómia szigorlatom. Imádom az orvosi egyetemet...
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!