Esténként mikor tapsolnak az egészségügyi dolgozók tiszteletére, miért nem éneklik el a Himnuszt is? Meg a Székely Himnuszt.
"A magyar EÜ dolgozók jelentős része évek óta azért küzd, hogy egy jó és hálapénzmentes egészségügyünk legyen."
Én nem kétlem, hogy sokan vannak, akik ezt szeretnék.
Csak mondjuk az a műtőorvos nem, aki ha nem kap borítékot, úgy bánik a beteggel, mint egy darab ronggyal. Vagy például nem az a bőrgyógyász, aki boríték nélkül meg sem hajlandó nézni egy ekcémás kezet, hanem egyből rávágja az egyébként tisztaságmániás emberre, hogy keveset tisztálkodik, és csak a kosztól ilyen a keze. Vagy például az a pszichiáter sem, amelyik csak magánrendelésen hajlandó egyáltalán emberszémba venni a betegét, amúgy meg reflexből mindenkit leszedál egy napra, majd Rivotrilt felírva elküldi. Vagy pl. az a mentős sem, amelyik az életveszélyes beteget nem akarta bevinni a kórházba, mondván csak szimulál. (Fél órára rá életmentő műtétet hajtottak rajta végre.)
Szóval ne is haragudj, igen, vannak remek orvosok és ápolók, akik óriási elismerést éredemelnek. Különösen akik saját egészségüket kockáztatják, hogy dögfáradtan mások életét megmentsék.
De van egy rohadt nagy réteg, amelyik már reflexből nyúl a borítékért, és azután esetleg hajlandó pár percet foglalkozni a beteggel.
"van egy rohadt nagy réteg, amelyik már reflexből nyúl a borítékért, és azután esetleg hajlandó pár percet foglalkozni a beteggel."
Én életemben eddig max 10000 Ft hálapénzt fogadtam kb. el, azt is csak azért, mert a beteg annyira agresszíven tukmálta, hogyha nem fogadom el ordibálás lett volna. De rohadtul megérdemlitek a hálapénzes kollégákat! Soha nem álltok ki mellettünk! Soha! 5 éve dolgozom orvosként, egy hónap és szakorvos leszek, 30 éves vagyok, elit gimnáziumba jártam, kitűnőre érettségiztem, utána 6 évet lehúztam az ország egyik legkeményebb egyetemén, majd jött a szakképzés. A jelenlegi helyzet az, hogy a 20 éves unokaöcsém aki végigbohóckodta a szakközepet szakmunkásként bő 40 ezerrel keres többet mint én, hzszad akkora felelősséggel, század annyi tudást igénylő munkakörben.
Tudok, intubálni, lélegeztetni, altatni, dolgoztam intenzív osztályon és tudjátok mit?! Nem érdekel! Maradok otthon a seggemen legfeljebb tatarozom a kerítésünket, annak úgyis magasabb az órabére mint az orvosi munkának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!