Lányként mennyire vagytok kitéve zaklatásnak? Milyen gyakran fordul elő és kik felől jön?
Mi számít zaklatásnak? Utcai beszólogatás, ilyesmi az nem olyan gyakori, fiatalabb koromban gyakoribb volt, és nem gondolnám, hogy a korral vagy öltözettel jár, egyszerűen csak megváltozott a hozzáállásom és az attitűdöm, és gyakoribb, hogy inkább elriasztom az embereket. És azért tudom erre fogni, mert pl. telefonon gyakrabban ér tiszteletlen bánásmód, nem is beszólás, hanem lekicsinylő bánásmód, és vagy azért, mert a kisugárzásom megfélemlítő, vagy azért, mert az emberek gyávák a való életben :D
Egyébként pedig inkább idősebb férfiaktól, ritkábban idősebb nőktől (40-50) kaptam/kapom meg a becsmérlő, lekicsinylő bánásmódot, amit annak tulajdonítok, hogy kifejezetten fiatal lányos fejem van, és nyilván ha valaki 40 felett van, akkor nem kell emberszámba vennie egy 20 évesnek kinéző fiatal nőt :D :D
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem gondolom azt, hogy egy normális társadalomban el kellene viselni a söpredékeket, akik miatt a normális emberek nem lehetnek szabadok, nem öltözködhetnek szabadon és nem tehetnek ki magukról képeket szabadon.
Ha veszünk egy boltot, ahova bemegy valaki és felzabálja a kajákat, akkor úgy kell nekik, miért rakták a polcra? Nem. Felnőttek vagyunk és emberek. Tanuljunk meg uralkodni magunkon és egymáson. Aki pedig erre nem képes, azt zárjuk ki ebből a társadalomból, alázzuk meg, büntessük meg, ha kell, verjük szét a fejét. Arra való
13 osztom a véleményed. Nehogy már a nő hibája legyen, hogy zaklatták, vagy megerőszakoltak. Ennyi erővel a te hibád, ha kiraboltak, minek vettél drága telefont. Vagy a te hibad, ha baleset ér, minek kellett autóba ülni. Vicc, ahogy néhány ember gondolkodik...
Én is főleg kisebbségiektől tapasztalok rosszat, vagy munkásoktól, de velük szerencsére ritkán találkozom.
Én fiatal vagyok, időnként szeretek csinosan öltözködni (nem qrvásan, de azért mondjuk nyáron hadd ne hosszú nadrágban és bő pulóverben járjak már...), senki nem szokott zaklatni emiatt. Azért azt hozzá kell tenni, hogy hál' istennek nem valami c. telepen vagy kisebbségiekben gazdag környéken lakom, szóval nem kell éjjel sem a táskámat szorítva szaladnom haza a buszmegállóból. Azt, hogy időnként odakiabál nekem valami tahó munkás az építkezésről, hogy "jó a segged" vagy az utcai zokni-ágynemű árus csávó üvöltözik velem, hogy a rák egye ki a méhemet, amiért nem szeretnék tőle venni semmit én nem tartom zaklatásnak, nem okoznak különösebb sebet a lelkemben.
Eddig én is inkább idősebb férfiaktól, de inkább nőktől kaptam néha elég durva beszólásokat. 22 vagyok, nem szoktam látványosan sminkelni és hétköznap sima, sportosabb ruhákban járok, szóval kinézek vagy 17-nek, ezért ahogy már valaki más is írta, engem sem vesznek komolyan, sokszor lenézően, lesajnálóan beszélnek velem. Én ezt elintézem annyival, hogy ha érzem, hogy diszkréten elkezdték a szurkálódást (főleg az idősebb férfiak szokták vicceskedve felhozni at örök klasszikus mikorszülszmár, remélemmártervbenvanagyerek témát, vagy bármi egyéb szexista dolgot), akkor határozottan megmondom, hogy qrvára semmi közük a méhemhez és úgy általában a magánéletemhez, úgyhogy le lehet szakadni a témáról. Amikor nők baxxtatnak, akkor általában egyértelmű, hogy az irigységük az oka, szóval elég getzi dolog, de direkt tettetem a hülyét és adom alájuk a lovat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!