Mit tegyek ha nem tudok megszólalni? És mi lehet az oka?
Valamiért nem nagyon tudok megszólalni közösségbe, itt van pár példa :
Osztályban simán megszólalók hisz 7 éve együtt vagyunk vagy nem tudom.
Ha én és apa vagyok ott meg tudok szólalni de ha már a fél testvérem vagy a mostoha anyám vagy bárki más ott van nem
Szóval ha egy valami a csoportból nem állok olyan közel hozza akkor nem tudok megszólalni és idegeskedek es sírhatnékom van.. mi lehet az oka? Hogy tudnék rajta változtatni? Előre is köszönöm
Szorongsz, amivel jo lenne elmenned szakemberhez. Online is vannak jok. De ha nem megoldhato, egyedul is tehetsz ellene, csak az vsz lassabban es kevesbe hatekonyan fog mukodni.
Probalj eloszor csak egyetlen szot kimondani masok elott, ahol nem mersz beszelni. Vagy egyetlen rovid tomondatot. Fazok. Melegem van. Kimegyek vizert. Ilyesmiket. De csak egyet, es figyeld a hatast. Szivdobogas, remego hang? Na, akkor legkozelebb probald ujra, megint csak ennyit. Ha ez mar megy, legkozelebb picivel tobbet mondj, pl jol ereztem magam tegnap itt meg itt, vagy olyan regen ettem mar rantott csirket. Ha ez is megy, akkor kerdezz toluk valamit, amire valaszolnak, es arra is mondj valamit. Csak szepen, fokozatosan. Mindig csak addig beszelj amig meg tudsz. Hagyd abba amint nem megy, meglatod, tolodni fog ez a hatar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!