Titeket is bosszant, mikor a huszonévesek a semmire odacsinálják a gyereket?
Nem tudom, miért zavar annyira, de nagyon tud irritálni engem. Én közel vagyok a 30-hoz, nem sokára lesz esküvőm, bármikor lehetne gyerekem, nem erről van szó. Én nem akarok egyelőre. Viszont sok korombeli bizonytalan párkapcsolatban, a szülők nyakára szüli a gyerekeket sorban.
Az egyik ismerősöm fél éve még kirakta a barátnőjét, most meg játszák a boldog babaváró családot, miközben régen folyton vitatkoztak és nem voltak meg jól. Egy másik simán odaszül a szülők nyakára, nyíltan vállalva, hogy ő fél év után visszamegy dolgozni, és majd a nagymama marad otthon a gyerekkel. A harmadiknak még önálló élete sincs, de már teherbe esik az első jöttmenttől.
Csak engem irritál ez? Tudom, hogy semmi közöm hozzá, de mikor meghallom, hogy valami közelebbi ismerősöm meggondolatlanul gyereket vállal, felmegy bennem a pumpa. Mások, mint mi, évekig készülünk rá: saját ház, önálló biztos kereset, rengeteg tapasztalat, teljes függetlenség a családtól. Mások meg csak úgy potyogtatnak, és a család majd kisegíti őket, hogy ők továbbra is bulizhassanak gyerek mellett.
Lassan így 40 évesen rájövök, hogy tökindegy.
20 évvel ezelőtt is pont ugyanannyi lehetőség volt ebben az országban mint most.
Azaz, ha nem örököltél, nem születtél császár családba, nem voltál őstehettség, akkor maradt a másodállás ha egyről a kettőre akartál jutni...
És, hogy őszinte legyek, erről az egész kérdésről a "Hülyék paradicsoma" című film kezdő jelenetei jutnak eszembe..
Utolsó három válaszoló voltam.
És aztán mit érsz el a tervezgetéssel? Ne vedd támadásnak, de bármikor történhet valami... Általában pont azok puffannak a legjobban, akik azt hiszik, biztonságban vannak.
Az meg, hogy a nagyszülőnél van az unoka, normális felállásnak kéne lennie (persze, nem 0-24-ben), akkor, ha a nagyszülőknek ez nem probléma. Sőt, a legtöbb családban, pont, hogy a szülők kezdik el pedzegetni, hogy mikor lesz már baba stb...
Engem személy szerint tudod mi bosszant? Az, hogy ebben a tetves országban egy gyerek az nem gyerek. Jóformán semmilyen támogatást nem kapnak. Bemegyek a bankba, vagy a kormányablakba, holt biztos, hogy ott lesz vki aki már kitojt magából 2 gyereket, a harmadik pedig úton van, maximum 2 év eltéréssel... Külön kedvencem az, amikor a csaj van talán 25, a férfi meg 40... Tuti biztos, hogy ott is mind a három gyerek pusztán szerelemből és szeretetből fogan :D Nem csak egy ilyen esettel találkoztam. Azt, meg kilehet következtetni, hogy milyen ügyben járnak el...
Egyébként meg mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja, és egy „normális” családból származó gyerek is ugyanúgy lehet felnőttkorára életképtelen, lelki beteg stb... Viszont az már tényleg gusztustalan, hogy ebben az országban a gyerek lett a befektetési alap sok fiatalnál, mert máshogy nem tud hozzájutni ingatlanhoz, vagy szimplán más hitelhez...
Aztán a végén mégis több gyerekük lesz mint neked.
Itt vagy 30 évesen, talán elvesznek talán nem. Ki tudja?
És ha elvett jön a lakás? Ejj megint nincs zs.
Kell új auto? Ejj megint nincs pénz, majd később
Itt vagy 40 évesen, mire megpillanthatnád az unokád jó eséllyel 90 éves leszel.
Már ha egyáltalán lehet még gyereked. Mert az ugye csak akkor jön egyből ha kettőből az aktus utáni tabletta jön.
Igen... Undorodom ettől, hogy albérletbe meg a csupasz seggükre meg a szülők nyakára szülnek, mintha muszáj lenne. Aztán engem szekálnak, hogy miért nem tervezek családot 30 alatt és miért mondom azt, hogy majd meglátom, hogy lesz-e olyan életem, ami méltó egy gyereknek és nem fogok vállalni, ha úgy érzem, hogy csak szenvednénk az anyagiakkal és az idővel...
Nem az egy ember feladata ma, hogy további embereket gyártson, hanem az, hogy ezek az emberek minőségi nevelést kapjanak egy normális családban, ahol nem kell mindenről lemondani, ami nem kötelezően szükséges az élethez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!