Az alábbi két lehetőség közül melyik a jobb viselkedés, ha utálunk valakit?
Első: Az illetőről a háta mögött elmondom, hogy utálom, a szemébe meg kedves vagyok vele, nyalikázok, mintha semmi bajom nem lenne vele.
Második: Tudják rólam, hogy utálom az illetőt, ha rákérdeznek nem nem titkolom, de csak akkor beszélek vele, ha muszáj, és akkor is udvariasan.
Vagy van egy harmadik lehetőség is a helyes viselkedésre?
Én a második példa vagyok, és legtöbbször megkapom, hogy mekkora egy szemét alak vagyok, meg hogy lehetek ilyen a másikkal. Az első viselkedésre mondják azt, hogy az a helyes. Szerintem meg az a jellemtelen. De lehet, tévedek. Azt még hozzá teszem, hogy általában kedves vagyok, és akit utálok, vagy inkább nem szeretek, annak oka van, az illető tett érte, hogy így legyen.
A harmadik lehetőség, hogy megtartod magadnak a véleményedet, és senkinek nem kell mondani, hogy utálod XY-t, sem a háta mögött, sem pedig a szemébe.
Hűvösen udvarias vagy vele, nem keresed a társaságát, és nem foglalkozol vele.
Szerintem felnőtt embereknek így illene ezt kezelni.
Nem elég, ha te tudod, hogy utálsz valakit, miért kell azt nagydobra verni?
Mi köze másnak ahhoz, hogy kit miért utálsz.
Ha elmondod másnak, hogy utálsz valakit, könnyen bebizonyoshat, hogy benned van a hiba, ő szerethető, sőt, szeretnivaló és te vagy az utálatra méltó.
.
Ha utálsz valakit, nem keresed társaságát, ám ha ő megy hozzád, utálatodtól függetlenül, tisztességesen KELL bánnod vele!
Ezzel leszel tiszteletre méltó.
Megtartanám én magamnak a véleményemet, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy fűnek-fának híresztelem. Ahogy írtátok is, én is hűvösen vagyok udvarias, és tényleg a lehető legkevesebbet beszélek vele, amit nyilván nem én kezdeményezek.
Viszont, mivel az "arcomra van írva", hogy utálom, ezért rákérdeznek. Nem tagadom. Mondhatnám, hogy nincs köze hozzá, de az nem kedves, ezért nem mondom.
Hát ne legyen az arcodra írva. Uralkodj magadon, nem vagy már gyerek.
A belső érzéseid és gondolataid csak a tieid, nem kell se mutatni, se mondani, ha nem szeretsz valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!