Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek nem furcsa, hogy...

Szerintetek nem furcsa, hogy 17 évesen sem vagyok elég bátor, hogy elintézzek valamit magamnak?

Figyelt kérdés

Vázolom a helyzetet. 17 vagyok, a felső tagozatot általánosban magántanulóként töltöttem.

alsóban két sulim volt. Pont akkor jött egy váltás amikor épp magamtól kezdtem volna járni suliba. Aztán a 3. "sulim" a magántanulás volt. Hogy miért? Azért, mert az iskolában nem tudtam úgy fejlődni, ahogy itthon. Beoszthattam az időmet, ahogy nekem jólesik és láss csodát, kitűnő lettem...

Aztán úgy határoztunk, hogy 9.-re gimibe fogok menni. Hát beiratkoztunk, a felvételin max pontszámot értem el, felvettek.

Eddig (9. osztályig) én még életemben egyszer nem közlekedtem egyedül se buszon, se vonaton. Mert nem volt rá szükségem.

Most amikor magamtól kellett volna suliba menni valamiért olyan félelem tört rám, hogy inkáb otthon maradtam. Nem tudom milyen érzés. Talán olyan, amit egy kisgyerek érez ha sötétben van. Egy felnőttnek ez semmi, de számomra "új" volt.

És ez már a 2. évem gimiben és még mindig anya visz suliba.

Tudom elég ciki, de egyszerűen nem merek egyedül menni. Nem tudom miért. Majd biztos jönnek az okosok, akik azt írják, hogy de mé' nem? Szálj fő' oszt mennyé' majd leszálsz.

Ez tényleg a nevelésnek és a suliváltásoknak köszönhető? Anyám túl engedékeny volt? Én félek az emberektől, nem merek egyedül intézni valamit, mert mindig olyanokat kérdeznek, amikre nem vagyok felkészülve.

Ez a magántanulásos dolog miatt a szociális készségek is kimaradtak így képtelen vagyok úgy "csajozni" vagy beszólni, ha csesztetnek.

2020. febr. 10. 06:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
85%

Na ne röhögtess! Azért, mert 3 éves korodig mondtak valamit, hogy ne csináld, akkor 50 évesen is kísérgetni kell majd téged, mert... ANYUCI így tanította? Azért van az a kerek izé a nyakadon, hogy gondolkodj, fejlődj, ne csak vakon kövesd, amit mondanak! Nem robotok vagyunk, lehetnek önálló tetteink!

Ez, amit írsz, már nem csak Anyád hibája, hanem a tiéd is!

2020. febr. 10. 15:51
 12/13 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy így gondolkosz. Valószínűleg a Te életed tökéletes, Neked minden jó úgy ahogy van. De például az az ember, akit 10 éves koráig vertek, és üvöltöttek vele még 50 évesen is összerándul, ha valaki csak angosan szól hozzá. Mert berögződik. És nem tehet róla.
2020. febr. 10. 15:53
 13/13 anonim ***** válasza:
88%

Nem, egyáltalán nem volt tökéletes az életem!

És nem 10 éves koromig vertek (fakanállal és nadrágszíjjal felváltva vagy egyszerre, amíg a kezük el nem fáradt) hanem addig, amíg 17 évesen egy ilyen alkalommal nem tűrtem tovább, hanem visszaütöttem és megmondtam, hogy aki még egyszer megüt, azt álmában intézem el! Láthatták rajtam, hogy igazat mondok, mert soha többé nem mertek megverni...

Amint betöltöttem a 18-at, leléptem. Sokáig tartott, hogy összekaparjam magam ebből a gyerekkorból, sok évbe telt, rengeteg energiába, de normális ember lettem. A családom el sem tudja képzelni, miken mentem ott keresztül, én pedig mindent megtettem, hogy a gyerekeim önálló, talpraesett, magabiztos emberek legyenek, ne olyan lelki roncs, mint te vagy, meg amilyen én voltam.

Tehát... Pontosan tudom, milyen onnan felállni! És hidd el, ha te nem mented meg magad, senki sem fog!

2020. febr. 10. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!