Introvertáltak, nem irigykedtek azokra, akik rendszerint társasági életet élnek, szórakoznak, buliznak, hatalmas baráti körük van és igazi menők?
Introvertált nem azt jelenti hogy egésznap otthon döglik életkedv nélkül, barátok és pasi/barátnő nélkül. Akinek nincsenek barátai de vágyik rá..Aki ilyen az nem introvertált hanem valószínüleg önbizalomhiányos, depressziós és vagy vesztes.
Az introvertált szeret egymaga lenni, akkor miért irigykedne azokra akik aktívabb társasági életet élnek? Ettől még teljes az élete csak mondjuk egyéni sportokat végez, olvas, videójátékozik stb..és vannak barátai csak egy tali után ki kell kicsit pihenni a dolgot..
Nem irigykedek.
Régen tényleg félénk voltam, de aztán szembenéztem a szorongásommal, és egyetem alatt belevetettem magam a társasági életbe. Ittam, buliztam, táncoltam, minden héten. A szorongásomat sikeresen leküzdöttem, viszont nem csak ez volt fontos hozadéka, hanem azt is beláttam, hogy engem ez nem köt le, nem szórakoztat különösebben. Például jobban szeretek a nagy zajos tömeg helyett kevés emberrel inspiráló beszélgetést folytatni, józanul. Illetve jó nekem az otthon csöndjében alkotni, olvasni vagy filmezni a szintén introvertált párommal.
De ehhez szerintem kellett, hogy megéljem pár évig a bulizást, és magamtól lássam be, hogy mi való nekem. És már nem szorongásból nem megyek, hanem mert ez a döntésem. Jól érzem magam a bőrömben.
Akkor miért nem próbálsz barátkozni, nyitni mások felé, eljárni szórakozni, élményeket gyűjteni?
Azért mert bemesélted magadnak, hogy introvertált vagy, és akkor kész, a te sorsod már eldőlt?
Ne legyél már ilyen idétlen! Tegyél a változásért!
nem vagyok irigy, én is megkaphatnám amit ők, ha megerőltetném magam.
szimplán szarul érzem magam.
Nem. Ha irigykednék, akkor nem lennék introvertált, hanem csak egy lúzer wannabe-extrovertált, aki viszont fél kimozdulni.
Az introvertált személyiségnek az a lényege, hogy tök oké vagy a magánnyal (is), és kiválóan elfoglalod magad egyedül (is), nem okoz hiányérzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!