Miért nem tudok vele személyesen beszélgetni?
Alap kommunikációd nem fejlődött ki gyerekkorban s ennek hiánya, külső személyes ingerek kimaradtak.
Ez miatt nyomi a legtöbb ember.
Íráskor a 4 fal közül az én és fiatalabb generációink:
A kommunikáció verbàlis (része csak 7%-a a teljes kommunikációnak) részét tapasztaljátok meg... Azon belül is csak írásban.
A személyes jelenlét, hang, egymásra nézés stb... Azaz a nonverbàlis kommunikációs ingerek nincsenek.
Mintha csak a papírral "beszélne a toll".
De sok minden másra is igaz a gyerekkori neveltetés hibái:
-kommunikàció
-ismerkedés
-illem, tisztelet egymás felé (ha haver ha idősebbről is van szó)
-dolgok, helyzetek megbecsülése
-probléma megoldó készség...
s lehetne még sorolni.
A korombelieknél is vannak Gondok...
25-35éves korosztály...
Egyik srác nagyon szimpatikus volt...
De úgy elásta magát ilyen alapvető hiányosságaival, hogy elillant a rózsaszín köd kialakulása is 🙃
A 25év alattiakról ne is beszéljünk, csak fogom a fejem "hova jut az emberiség, egyre életképtelenebbek minden téren"
Zombik, agyhalottak , önállósàg, sajàt eszmék, gondolataik, kreativításuk..stb nincs.
(tisztelet a kivételnek, de eddig csak 2 kivétellel találkoztam, remélem vannak még)
Sok gyereknél, embernél látom:
Nyomják az elektronikát...ott baszélnek...
Az helyett, hogy annyit írna:
-szia , tali?
-okés , merre?
-félúton?
-rendben, indulok.
S személyesen beszélik meg mindazt amit lepötyögnének.
+kimozdul, levegőzik, mozog, komfortzónából kimozdulva más ingerek érik, amivel fejlődik s ki is kapcsol.
Ne érts félre:
Nincs bajom az elektronikai cuccokkal.
Csak nem mindegy milyen elméjű ember használja, mint pl lőfegyver.
Nem mindegy ki mire s hogyan használja.
Egy fegyverrel, lehet ölni , de védekezni is, s biztonság érzetet ad.
Ez igaz a netre is:
Lehet rossz, primitív marhaságokat nézni, olvasni, tanulni, vagy csak agyhalottan nézni.
Viszont, a tudásodat is fejlesztheted, képességeidet. Informálódhatsz, pénzt kereshetsz és karriert is építhetsz.
Idegennyelvtől kezdve vállalkozásig minden.
De az igaz emberi kapcsolatokhoz kell a személyes találkozás.
Ezt feledik az emberek.
Nagyon szánalmas példa volt egy ismerősöm:
Találkoztam vele, mert ritkán tudunk...
Felvette a telefont, mert haverja hívta.
40percen át dumáltak én meg már fel voltam háborodva ...oda utaztam és ezt csinálja.
Kimutattam, hogy kezd zavarni, hogy lassan 1 órája dumálnak, ÚGY!!!!!
Hogy az illetőhöz mentünk volna a mi összefutás, beszélgetésünk után....
Lecsesztem rendesen.
Tudod mi a szégyen?!
Oda értünk a 3. félhez... Alig 15percet beszéltek (legjobb barátnak tartja azt a haverját)...
Abban a pár percben, újra elmondták rövidebben a 40perces telefon témájukat és csak voltak egymás mellett az asztalnál....
Ha a srác anyja nem jön ki s beszél a 3. féllel...
No comment...
Csak voltak egymás mellett, mint a befőtt.
Majd elmentem haverral tollasozni és elmondtam véleményem, hogy ez baromi gáz volt, hogy nem a meghívott vendégre (rám figyelt aki oda utazott), majd a "legjobb barátjával" értelemesen beszélgetni se tudott.
Kifogás: de már felnőttünk és nincs miről beszélni nagyon....
Képen röhögtem s megmondtam:
"Lehet jobb ha csendbe maradsz, mert ez még cikibb szituáció"
Ebből is látszik semmi hobbijuk nincs, semmi ötletük vagy program pl általam a tollas, tenisz, röpi, bicikli, szalonna sütés, grillezés, barkácsolás, szobrászat...stb.
Mozdulj ki valami progira ismiddel, találkozzatok többet személyesen, ne neten beszéljétek ki magatokat levelezés formábn!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!