Van köztetek olyan, aki soha nem tudna olyan munkát végezni, ahol emberekkel kell személyesen beszélgetni?
Hát én nő vagyok, de hasonlóan szorongó, én nagyon tartottam a nálam szebb vagy akár határozottabb emberektől (de úgy általában az emberektől), legyen az nő vagy férfi, mindegy.
De rákényszerültem, hogy egy üzletben dolgozzak pár évig, és a sokk-terápia megtette a hatását. Tehát ott vagy a szituációban és egyszerűen csinálni kellett, nem volt mese. Próbáltam arra gondolni, hogy én csak egy eladó vagyok, ő szorul a segítségemre, ha zavarba is jövök, ugyan mit csinálhat velem. Sok vásárló volt, aki nálam nagyobb zavarban volt amúgy.
Vagy válassz egy olyan üzletet/helyet, ahol nem tömeg van, vagy kevesebbszer kérnek segítséget az emberek.
Nekem súlyos szociális fóbiám van, mégis dolgoztam már pultban. Igaz, nem sokáig, csak egy-két hétig, de túléltem. Ha nagyon rá lennék kényszerülve, tudnám csinálni, de azért igyekszem kerülni az ilyen munkahelyeket.
Nálam amúgy tényleg minimális volt a kommunikáció. Odajött, köszönt, köszöntem, mondta, mit akar, teljesítettem a kérését, aztán elköszöntem, ő is. Nem álltam le velük beszélgetni, nem fűztem megjegyzést semmihez, nem úgy mint a munkatársaim, akiknek minden aprósághoz volt valami kommentárja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!