Amikor egy politikus adakozik, az ő fizetése az emberek adójából van, tehát az emberek helyett adakozott?
Nem egészen.
Ami fizetést egy ember kap, az már az ő pénze, függetlenül attól, hogy azon pénz előző birtoklója ki volt.
Ha pl. én boltos vagyok, és eladok egy terméket, akkor az már az én pénzem, és elég nagy logikai hiba lenne azt mondani, hogy az a vásárló tulajdona.
Ezzel az erővel a pedagógusok, meg az összes közalkalmazott a többi ember pénzéből adakozik, mert a mi adónkból megy az fizetésük.
Nyilván nem akarom egy kategóriába sorolni az óvónőket a politikusokkal, de a logika ugyanaz.
Ne hasonlítsd össze a kettőt.
A politikusnak szép fizetése van, ami mellé még bőségesen lop is.
A vállalkozó saját maga termeli meg a hasznát, az nem az "emberek pénze", mert azok vettek és kaptak is valamit azért a pénzért. Nem úgy, mint amikor befizeted az adót, TB-t stb. és lófaxt se kapsz érte.
"Ezzel az erővel a pedagógusok, meg az összes közalkalmazott a többi ember pénzéből adakozik, mert a mi adónkból megy az fizetésük."
De a pedagógusok nem lopnak, mert nincs honnan.
Politikus altalaban a johirneve miatt adakozik.
Ez marketing.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!