A dohányzás eredménye a rekedtes hang?
Megismertem valakit, nem tudom, hogy dohányzik-e. Olyan a hangja, mint aki nem tud felköhögni valamit, nem tisztul ki sose + mély, érdes.
Ilyet se tapasztaltam még, de nem is illik hozzá a hangja, nagyon "öregíti".
Tudom, hogy a legtisztább az lenne, ha rákérdeznék, de csak most gondolkodtam el ezen (illetve a hangján már régóta gondolkodok, mert érdekesnek találom).
Lehet dohányzás miatt is, de még sok egyéb oka is lehet.
Elöször is van, akinek alapból ilyen a hangja.
De lehet egy csomó régebbi betegség, megfázás, reflux, melléküreggyulladás is mögötte.
Az meg, hogy nem illik hozzá, csak a te véleményed, és ha neki ilyen a hangja, akkor ez van, változtatni nem tud rajta.
Legtöbbször igen, de nem biztos. Sok más lehet, többek között genetika is, adottság. Vannak emberek, akiknek eleve rekedtes és mély a hangjuk, holott soha egy slukkot sem szívtak.
Ha zavar, kérdezd meg, hogy bagózik-e.
2:
Ennél azért bonyolultabb. Bár én soha nem voltam oda értük, de elég sok olyan énekws van, aki a dohányzástól eltorzult hangjának köszönhette, hogy befutott.
Nem igazán zavar, csak érdekesnek találom. Plusz azt, hogy "nem illik hozzá", nem kritikaként írtam, csak megjegyeztem.
Ami a dohányzást illeti, sajnos a családon belül is vannak dohányosok de a hanguk alapján szerintem ezt nem lehetne megmondani. Szóval érdekes, hogy kinek a hangszálára hogy hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!