Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit tegyek ha nem tudom...

Mit tegyek ha nem tudom elfelejteni az exem?

Figyelt kérdés
A volt barátnőm (első) másfél éve szakított velem, 1 éve már hogy nem beszéltünk, most 22 vagyok. Azóta egy katasztrófának érzem magam. Tudom addig nem lesz jobb, amíg én el nem döntöm, hogy tovább akarok lépni, de nehéz úgy továbblépni, hogy tudom, hogy az egyetlen ember aki szeretett valaha, most teljes szívéből utál. Arról nem is beszélve, hogy természetesen semmi önbizalmam nincs. Azért szakítottuk meg a kapcsolatot végül teljesen, mert megtudtam hogy alakul neki valami valakivel, teljesen kiborultam (nem csalt meg, ekkor már rég szakított velem, csak próbáltam még visszszerezni őt). Igen tudom ideje lenne már felfognom, hogy "vesztettem" és csak előre kellene nézni és menni, de egyszerűen lehetetlennek érzem, az emlékek beköltöztek a fejembe és a nap nagy részében rágondolok.
2019. aug. 31. 21:02
 1/5 Kathryn_Croft ***** válasza:
100%
Ha ő tudott téged szeretni, akkor más is képes lesz rá, csak ne élj a múltban. Ha új kapcsolatot akarsz, akkor kénytelen leszel elengedni ezt az egészet az új párod és természetesen a közös jövőtök érdekében. Lásd magadban a legjobbat és más is meg fogja látni azt. Fel a fejjel, nagyon sok lány van még a világon.
2019. aug. 31. 21:12
 2/5 anonim ***** válasza:
foglald el magad valami ujjal: hobbival, tanulassal, stb., lehetoleg olyasmivel, ami kapcsan uj embereket is meg fogsz ismerni
2019. aug. 31. 21:29
 3/5 anonim ***** válasza:
egyelore ne akarj uj kapcsolatot
2019. aug. 31. 21:30
 4/5 anonim válasza:

Kedves Kérdező! Megmondom őszintén, hogy nagyon régen szóltan itt hozzá bármihez is, de a történetedet véletlenül (?) megláttam és olyan nagyon ismerős… Annyi különbséggel, hogy én nő vagyok és már 40 éves. Márciusban szakított velem az, akit életem szerelmének tartottam. Azóta sokszor beszéltünk telefonon. Reménykedtem, hogy újra kezdjük.. Reménykedtem ott, ahol már nem volt remény.

A kérdésedre a választ én is még keresem..nagy erőkkel kutatom..

Megmondom őszintén, én néhány héttel ezelőtt pszichológushoz fordultam, hogy katalizátorként hátha segít meggyorsítani a folyamatokat. Mert a múltban ragadtam. A mai napig a közös szép emlékeink jutnak eszembe.

Tegnapelőtt a volt kedvesem közölte velem telefonon, amit mostanság már sejtettem, mert úgy eltűnt. Szóval nagyon szerelmes, van új nő az életében. Azóta…darabjaimra törtem.

Tehát, amit eddig tettem: pszichológushoz fordultam; önbizalomról, elengedésről szóló könyveket olvastam. A szabadságom alatt meglátogattam a külföldön élő jó barátnőmet és sokat beszélgettünk. Egy – a férfiak lelkének, motivációinak – mélyebb megismeréséről szóló tanfolyamon vettem részt. Elgondolkodtam azon, hogy én mit tettem annak érdekében, hogy elhagyjon ☹ és változtatok azokon a tulajdonságaimon, csiszolom önmagamat.

…ne haragudj, csak próbálkozom az értelmes válasszal, de valójában még én is szenvedek. Tudom, hogy örülnöm kéne, hogy boldog az új szerelmével, de valójában sajnos pokolian fáj, hogy én nem voltam neki elég jó. Valószínűleg ezek után megszakítom vele végleg ezt az „időnként telefonon beszélgetési” kapcsolatot. Mert védem magam. Ha ezt én nem teszem meg, nem teszi senki más meg helyettem.

Gyógyulást kívánok Neked!!

2019. aug. 31. 21:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Engem valahogy mindig csak egy màsik uj társ tud kiràngatni a depiböl. Amikor van ujra kiert élni. Addig csak a làtszatra gyurok hogy ne làssàk hogy szenvedek.
2019. szept. 4. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!