Ti mit gondoltok a tömegpszichózisról? Hajlamosak vagytok a hatása alá kerülni?
Pont a minap úsztam a Balatonban, amikor a tó felett elrepült alacsonyan és kisrepülő, ami egy reklámot húzott maga mögött. Én már láttam messziről, hogy jön.
Komolyan sajnáltam, hogy nem volt bent velem a telefonom. A tömeg, ami eddig ugrált, labdázott, vízibiciklizett stb, most egy emberként megállt/lefagyott és mindenki a repülőt nézte. Komolyan mondom olyan volt, mintha valaki megnyomta volna a STOP gombot és megállt volna az idő, egy pisszenést sem lehetett hallani.
Én meg úszkáltam, néztem a tömeget és röhögtem. :D
Nálam is vannak olyanok, amikor magával ragad a bulihangulat a tömegben, de pl.nem kezdek el azért hangosan énekelni, mert más is ezt teszi.
De ha megnézed pl.a moziban, sokszor van "vicces" jelenet amit én tuti fapofával ülök végig (pedig van humorérzékem), de egyvalaki elkezd röhögni és utána hallod magad körül azt az erőltetett kényszerröhögést... :D
A többség úgyis azt írja, hogy nem hajlamos rá. De ahogy láthatod ez nem így van. A melegpropaganda megváltoztatja a nézetüket, a covidot is elhiszik...
Persze csak a birkák. A tudatos emberek még észnél vannak. De legalább ez jó szűrő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!