Szerintetek bunkóság ha ráléptem egy lány ruhájára villamoson?
Beszólt neked?
Nézd, én nő vagyok, de rengeteg nő pont leszarja, hogy mondjuk a könyökhajlatban lóbált táskáját nekem veri...egy bocsánatot nem mondanak.
Gondolom nem direkt csináltad.
Ezt élethelyzetnek nevezzük, tele a világ ilyen szituációkkal. Az ezekre adott válaszreakcióink adják meg jellemünket, nem pedig ezek a környezeti véletlen tényezők és helyzetek. Így mindkettőtök viselkedhetett intelligens vagy bunkó módon, ez még önmagában semmit sem definiál.
Ha mondjuk Ő felszisszen, de Te elnézést kérsz, mire Ő lebunkóz, akkor bár kezdetben egyformán figyelmetlenek voltatok, (Ő hibázott, hogy nem kötötte/tűzte fel közlekedési eszközön tipródó tömegben ruháját, Te szintén, mert nem ügyeltél jobban - kvittek vagytok). Ám Te intelligens módon kezelted a helyzetet, Ő meg épp ellenkezőleg. Ha viszont bocsánatkérésedet követően azt mondja, hogy nem történt semmi, akkor elfogadja bocsánatkérésed és mindketten helyesen viselkedtetek. De akár egymásnak is eshettetek kölcsönös szidalmakat vagdosva a másik fejéhez, ekkor mindketten bunkó módon viselkedtetek. :) Szóval általában nem a szituációt, hanem a reakciót kell vizsgálni. Nyilván vannak egyértelműbb helyzetek mikor közlekedési balesetet okoz valaki, vagy pl. figyelmetlenül rálép a lábadra, stb. Ám ebben a helyzetben is illene megmaradni embernek és nem pedig egy puffogó vipera stílusát felvéve a másiknak esni - független attól, mennyire van/nincs igazunk. Attól, hogy nő/férfi az illető, vagy Te magad, ez semmin se változtat. plusz a női egyenjogúság korát éljük, így bizony elvárható, hogy minden elvárást is a másik iránt egyenlő módon kezeljünk és ne diszkrimináljuk egyik nemet sem, hiszen ha ezt tennénk, az már női felsőbbrendűség volna, nem pedig egyenjogúság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!