Határozott idejű tanévre szóló munkaszerződés esetében milyen alapon rendelik be a tanárt a nyáron többször is?
Tehát: júliusban 2 ügyeleti szerda, augusztusban 1 nap nyitóértekezlet, 2 nap pótvizsga, 1 nap tanévelőkészítő admin nap (naplók stb), 2 nap tankönyvosztás.
De van egy gond, hogy sok (a legtöbb) tanár határozott szerződéses, szept 1-től jún végéig. Nyáron nincsenek szerződésben nem kapnak bért sem. A szerződés már lejárt, az újat nem kapják csak szept 1-el.
De akkor milyen alapon vannak berendelve dolgozni? persze fel fe merül hogy aki bemegy ezért plusz pénzt kapjon.
"Akkor gondolom lényegesen magasabb a fizetés, mint a közalkalmazotti..."
Még annyi SE mint a közalkalmazotti. Még annyi se!
"Milyen iskolatitkári feladatokat akarsz elvégezni?"
Amit utasításba kapok azt. Legutóbb tuanuló jogviszony papírokat állítottam ki. Közöm nekem ehhez mi? Semmi. Mégis csinálni kellett.
"Akkor gondolom lényegesen magasabb a fizetés, mint a közalkalmazotti..."
Mennyit kap egy 10 éve a pályán levő egyetemi végzettségű középisk tanár a bértábla szerint? Mert itt 120-at nettóban.
Erről tán ennyit.
"Miért nem az iskoltitkárt hívják be ügyeleti napokon?"
Tanulj meg olvasni. Leírtam miért nem. Ott van tán el kéne olvasni.
És mi az a tanulói jogviszony igazolás? Tán nem tudod? Akkor tán nézz utána.
És miért kel ilyen papír a nyáron? Mondjuk azért mert diákmunkához kérik különben fel se veszik a diákot mert feltétel a nappalis jogviszony igazolása? Mondjuk ezér kell (még nyáron is sőt főleg akkor igazolás)?
"ogy miért marad ott valaki ennyi pénzért, "
Erről őket kérded ne engem! Hogy miért ül itt valaki 10 éve és vonyít évről évre hogy ennyi a bér csak és mindenütt másutt több de fel nem állna el nem menne máshova hogy ez miért van-nem tudom. Ha te rájössz majd mondd el nekem is!
ilyen nincs, a közfoglalkoztatásra vonatkozó törvény tiltja ezt, tehát az igazgató ellen munkaügyi feljelentés indítható a törvény súlyos megsértése miatt.
De gondolom magániskoláról van szó... és a részeges igazgató csak a rokonainak nem bontja fel a szerződés a szünetre.
Amúgy egy tanár se dolgozna ott, ha nyáron nem lenne szerződése és nem kapna fizetést. Lehet normális munkahelyet is találni már a tanárhiány miatt. Munkaszerződés nélkül meg az iskolaigazgató nem a főnököd és semmi kötelezettséged nincs önkéntes munkát végezni ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!