Mi történik, ha egy tanuló nem adja vissza a könyvtári könyvet bizonyítvány osztás előtt (részletek lent)?
Azt tudom, hogy nem kap bizonyítványt, de ez mit jelent? Nem adják neki a bizonyítványt oda vagy ki se állítják neki arról a tanévről (és meg kell ismételnie)?
Csak kíváncsiságból; még 16 voltam, amikor befejeztem az első évet a gimiben (amit meg kellett ismételnem). A könyvtárba esedékes volt visszavinni egy könyvet, de sehol sem találtam otthon, ezért elmentem a boltba és megvettem.
A könyvtárosnak elmagyaráztam, hogy mi a szitu és, hogy ezt szereetném helyette leadni (ugyanaz a könyv), de mondta, hogy csak azt fogadhatják el, amiben az ő pecsétjük van és, ha azt nem viszem vissza, nem kapok bozonyítványt.
Meglett végül és leadtam. Mivel akkor megbuktam, nem voltam túlzottan kíváncsi akkor erre, de ma előkerült ez a sztori és hirtelen eszembe jutott e kérdés is.
Ha pl valaki színötös és ugyanaz történik vele, ami velem és nem kerül elő a könyv, mit jelent az, hogy nem kap bizonyítványt?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Akkor egy diák ugyanúgy megkapja a bizonyítványt ezek szerint.
Csak nem volt világos, hogy pl egy kitűnő tanulónak csak nem adják oda a bizit meg a könyvjutalmát vagy évet kell ismételnie; de akkor már világos - vesz egy új könyvet, odaadja és kész is, de ettől függetlenül is megkapja a bizonyítványt.
Nálunk is állítják, hogy nem kap bizonyítványt.
Én eddig úgy értelmeztem, hogy nem kapja meg az évzárón, hanem átveheti a titkárságon, ha rendezte - így vagy úgy - a kérdést. Azt nem várhatják el, hogy valaki visszavigyen egy könyvet, amit elvesztett, reálisan kifizettetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!