Honnan vehető észre biztosan hogy valakit kedvel egy tanár?
Nem feltétlenül kell kivételezni vele, engem kedveltek a tanárok de ugyanúgy megkaptam a karót ha azt érdemeltem.
Kedvesek, türelmesek, egy-egy nehezebb szituációra pozitívabban reagálnak, pl ha beszélsz órán mikor nem kéne akkor nem leugat hanem tesz valami vicces megjegyzést; nálunk akiket szerettek szokat sz@rrá oltogatták (persze poénos határokon belül), beszélgetnek, csevegnek, megmutatják az "emberi" oldalukat is, nevelnek egy kicsit az életre, adnak "anyai/apai" jó tanácsokat, és ha nagyon kivered a biztosítékot látszik rajtuk hogy rendesen megbántódtak, a szívükre vették.
Tanár vagyok. Alapvetően minden tanítványomat kedvelem (még azokat is, akiket néha nehéz kedvelni), de mivel emberből vagyok, nyilván vannak, akiket jobban kedvelek. Viszont ezt igyekszem nem mutatni túlzottan, tiszteletben tartani a privát szférájukat, nem belemászni. Ugyanakkor örülök annak, ha ők közelednek hozzám, keresik a társaságomat, kezdeményeznek beszélgetést. Nekem tanárként arra kell törekednem, hogy mindenki egyformán részesüljön a figyelmemben (pláne így év végén, amikor már nem a tanulásról szól az iskola, több lehetőség van kötetlenül beszélgetni). Iszonyú nehéz megtalálni a megfelelő arányokat. Viszont nagyon jól tud esni, ha olyan tanítványommal beszélgethetek, akit kifejezetten kedvelek... erre általában akkor van módom, ha azt ő maga kezdeményezi.
Szóval kedves kérdező, ha úgy érzed, hogy kedvel a tanárod, és te is őt, akkor nyugodtan kezdeményezz vele kommunikációt, örülni fog neki! :)
Az en egyik tanarom nem kedvel engem,mert egyes tanulo vagyok. Nem ertekeli,hogy minden igyekezetemmel probalok jobb lenni,sok idot belefektetek a tanulasba,szorgalmas vagyok.egyre jobban nem bir...
Legszivesebben annak orulne,ha sose ismertuk volna meg egymast,,ugy erzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!