Előfordul, hogy valakit nem visz el kirándulni az osztályfőnök?
Középsuliban első óra bent volt, 2-7. óra gyakorlaton. Akkor tanultam vezetni, és osztályfőnökünk reggel bejött, megnézte, és mivel nem voltam bent első órán, elkérte az osztályt és reggel elmentek gyakorlatra, azaz engem otthagyott rendszeresen :)
Azért mert egy másik tanárunkkal ugyan arra az osztálytársunkra hajtottunk (voltak ott durvább dolgok is).
29/F
Nekem az általános iskolás osztályfőnököm pont egy ilyen széllelbélelt hugyos senkiházi volt, hogy rohadjon a pokol fenekén a világ végéig.
Még csak okot se keresett, kimondta, hogy én nem mehetek nyári táborba.
Ha tudnám, hol rothad a föld alatt, leköpném a sírját.
igen, előfordul
- a tanuló olyan súlyos "bűnt" követett el, vagy a házirendet olyan sokszor hágta át
- a tanár joggal érzi úgy (a tanuló tetteiből, modorából, stb), hogy a neki szükséges figyelem meghaladja azt, amit egy pedagógusnak szentelnie kell a diákjára ; ezek azok az esetek, ahol, ha a tanár nem figyel két percig is baj lehet; a tanuló akár kárt is tehet másban vagy önmagában. Ilyenkor nem mindig hagyják otthon a nebulót; van, hogy a szülő írásban teszi önmagát felelőssé a gyerekéért és a szülő is részt vesz a kiránduláson; ha az iskola engedi.
- a diák egészségi állapota miatt nem tud részt venni; nyilván egy törött lábút nem visznek el biciklitúrára. Ilyenkor ofő azért próbál szervezni valamit, hogy elvigyék a gyereket kocsival vagy vonattal/busszal eljusson, de nem mindig.
- a tanuló a pénzt nem fizeti be
- néha megesik, hogy alulteljesít az iskolában a duáj, ami a tanulmányait illeti és nem viszik kirándulni
Vannak sajnos problémás, rendszerint magatartászavaros, adhd-s gyerekek, akiket egyszerűen nem mer vagy nem akar a tanerő bevállalni egy-egy kirándulásra. Sokszor egyébként a gyereknek is zavaró a nem megszokott környezet, zavartan viselkedhet, felpöröghet tőle.
És nem szép dolog, de ilyenkor meg szokták kérni a szülőt, hogy ne vigye aznap a gyereket suliba.
Mondjuk én adhd-s gyerek szülőjeként ezen felháborodnék és elvéárnám, hogy igenis oldják meg, hiszen az enyém is az osztályközösség tagja -de tennék is a megoldás érdekében, tehát pl felajánlanám, hogy elkísérem őket, ha úgy érzi, hogy neki gond külön figyelmet fordítani a gyerekemre (ami érthető is, hiszen az összes gyerekért egyszerre felelős)
Nálunk az egyik osztályban az autista srác nem mehetett (ez volt 3-4 éve)
Mondjuk nem csodálkozom. Nem gyógypedagógusok és nem is tudnak 0-24-ben minden percben odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!