Egy tanárnőm az osztállyal való borozgatás során felajánlotta a tegeződést, mi viszont annak ellenére hogy "megittuk a pertut" ugyanúgy ön-öztük azon az estén, pusztán reflexből, ez már sértés?
10 éves osztálytalálkozón ittuk meg a pertut a tanárunkkal, aki amúgy se sokkal idősebb nálunk. De a suliban magázódás volt a divat. (annyira, hogy 14 évesen, míg még újak voltunk a tanárainknak, néhányan viszont magáztak minket)
Annyira rögzült, hogy bár a 60 éves kollégát minden gond nélkül tegezem, a tanárt képtelen voltam, hiába engedte meg. Olyan sután éreztem magam (bár kicsit úgy tűnt, ő is) mikor sziával köszöntünk el a találkozó végén, hogy az már szinte szánalmas.
Szóval totál megértelek, de amúgy igen. Tegezni illene, de nem hinném, hogy sertésnek veszi/vette, ha nem jött össze elsőre. Szokatlan nektek. És tuti, nem ti voltatok az első osztálya, szóval biztos volt már erre példa. :)
No para.
pont a múlt héten történt velem is hasonló
Az illető tanárt (kb 10 év van köztünk) egy darabig tegeztem mert ismertem még mielőtt tanitani kezdett...aztán egy évig tanított majd újra nem s pont pénteken futottunk össze s mondta hogy na mostmár tegezzem mert már régóta ismerem....erre a következő mondatomban megint magáztam s javítottam is magam s ő csak mosolygott rajtam
vannak ilyen berogződések s a tanár valamilyen szinte örökké tanár marad, idővel persze megszokjátok ti is hogy mostmár lehet tegezni nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!