Hogyan tudom bejelenteni a gyerekemet magántanulónak?
(Bocsánat, nem igazán tudtam melyik kategóriába tegyem.)
Kisvárosban élünk ahol egy iskola van (mármint egy általános és egy középiskola, de 4. osztályig csak egy lehetőség van). Ez az iskola alsóhangon borzalom. Nem megyek bele a részletekbe, de én is ide jártam tizenéve, és nincs az az isten hogy a fiamat ide járassam majd. Még messze van az iskola, mert 2 éves, de nem tudom mi tévő legyek. Tapasztalataim szerint sokkal jobbat tesz a gyereknek ha magántanuló lesz, mert sokszor a tanuló stressz szintje a felére csökkenne, ha néhány tanár és osztálytárs nem egy idegbeteg, magát kontrollálni nem tudó jelenség lenne. Lehet változik még a véleményem mire eljön a beíratás ideje, de szeretném tudni hogy mi a magántanulóvá válás menete. Kihez kell menni? Csak akkor engedélyezik, ha a gyereknek van valami speciális gondja, vagy a szülő dönt? Külön tanárt kell felvenni, vagy a szülő taníthatja a saját gyerekét?
Minden választ nagyon köszönök!
Jaj, véletlen elküldtem xd
*tehát meg kell engedniük, de azt javaslom először próbáltasd ki a kölyökkel, mert ha eleve így kezdené később nehogy gond legyen neki, hogy sosem próbálta ki, és mi van, ha élvezte volna.
Van egy alapítványi iskola, a báró Wesselényi Miklós Alapítvány Általános Iskola és Szakgimnázium, balatonfelvideki-iskola.com a honlapja. Tanulnak náluk külföldön élő családok gyerekei is, és időnként vizsgázni be kell menni hozzájuk. Részleteket nem tudok, lehet, hogy fizetős.
De biztos van máshol is.
5
Talán nem olvastad el a kérdést egészében. A kérdező NEM óhajtja gyermeke "szocializálódását" az egyetlen rendelkezésre álló iskolához. Biztos megvan az oka.
Járhat a gyerek később távolabbi iskolába, vagy el is költözhetnek, amikor jobb helyzetben lesznek.
Alsó tagozatban semmi nincs, amit egy átlagos szülővel nem tanulhatna egy gyerek.
Valahogy a magántanulás pozitív oldalát sikerült kihagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!