Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ez jogos volt annak idején az...

Ez jogos volt annak idején az iskolám részéről vagy sem?

Figyelt kérdés

Biztos hallottatok már róla, jövőre lép életbe, hogy a 9-11. osztályos tanulók állami támogatással vehetnek részt külföldi nyelvkurzuson, külföldi családnál vagy táborban lehetnek.

Amikor én középiskolás voltam, minden évben volt lehetőség arra, hogy évente 1x, 2-3 hetet cserediákként egy családnál, velünk egyidős gyerekekkel Németországban töltsünk.

Egyetlen kikötés volt, hogy ezért cserébe a következő félévben ezen család gyerekét nekünk is fogadnunk kell.

Én jelentkeztem, mert szerettem volna új emberekkel megismerkedni, és nagyon szerettem is a német nyelvet, 4-5-ös voltam belőle mindig.

A tanár viszont elutasította a jelentkezésem azért, mert én nem tudtam volna tavasszal a német tanulót fogadni,mert nekünk nagyon kicsi házunk volt, másfél szobás ház, épphogy elfértünk szüleim+én.

Ezt el is mondtam a tanárnak, hogy nem azért nem fogadok mert nem akarok, hanem mert nem tudok.

Most annyira rossz látni hogy sok volt osztálytársam még a mai napig jóban van a cserediákjával, 1 ismerősöm őáltala jutott ki németbe és kapott munkát..

Igazából nem is azt érzem főleg, hogy a lehetőséget hagytam ki ezzel, hanem inkább az élményt.

Az iskola megoldáson nem is gondolkodott, csak rávágták, hogy "ha nem fogadsz, te se mehetsz".

2019. máj. 1. 08:52
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

A feltételek adottak voltak. Nem feleltél meg neki. Mi a gond? Sajnálatos, de így jártál.

Miért is kellett volna az iskolának elszállásolnia az általad fogadott diákot?

2019. máj. 1. 08:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jogos volt. Örülök hogy kivételesen egy előrelátó, józan iskolába jársz.
2019. máj. 1. 09:04
 3/5 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Igen, jogos volt. A gyerek elszállásolása egy költség, amit a vendéglátó áll. Ha ezt a vendéglátó ki is fizeti a helyszűke okán, akkor is kimarad a biztonsági rész: a szülői felügyelet. Hova raktátok volna, koliba éjszakára? A program ilyen egyszerű gondolkodàsmóddal jött létre.

Nem szeretem mondani, mert csúnya mondat: Így jártál.

2019. máj. 1. 09:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat.
2019. máj. 1. 09:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Jogos volt, de megértem a csalódottságod. Viszont gondolj csak bele, milyen lett volna annak a cserediáknak, amikor még vadidegenek voltatok, belecseppent volna egy idegen környezetbe és egy idegen családba, ahol még annyi hely sincs, hogy egy külön sarokba elvonuljon, és magára zárjon egy ajtót. Szerintem irgalmatlan frusztráló lett volna ez idegen környezetben és nem érezte volna jól magát, nem biztos, hogy jó kapcsolat alakult volna ki. Egyszerűen nem fair úgy elhívni valakit cserediáknak, hogy nem tudsz neki alapvető magánélethez való jogot biztosítani neki az otthonotokon belül. 24 órán keresztül szem előtt, szerepben lett volna az a szerencsétlen. Én megértem, hogy nem engedték, és szerintem jobban járt ő is, te is, mert nem lett volna kellemes, kínos lett volna és szerintem nem alakult volna ki barátság. Túl kínos lett volna a körülmények miatt.

Mindazonáltal mondom, megértem az érzéseidet, de nem tehetsz róla se te, se a suli.

2019. máj. 1. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!