Egyes szülők mi célból nyalják a tanárok fenekét?
Lehet, hogy csak engem zavar, de most kezdte az általános iskolát a lányom. Döbbenten tapasztaltam, hogy van 5-6 szülő, akik mindig a tanárok körül sündörögnek. Lelkesen jelentkeznek minden feladatra, délutánonként cseverésznek velük, mintha nagy barátok lennének, ajándékokat hoznak karácsonyra, névnapra stb.
Ezzel mi a céljuk? Hogy jobb jegyet kapjon a gyerek?
Annyira idegesít, hogy lehet így viselkedni.
Hátha van itt olyan tanár, akivel ezt művelik, vagy olyan szülő, aki megmagyarázza, ez mire jó?
Ha végiggondolom akkor én pontosan ilyen szülő vagyok. Ott vagyok mindig, ha kell, mindig beszélünk pár szót a tanítónénikkel, felajánlom segítségem, számon tartom a névnapot, születésnapot...
Nem célom, hogy jobb jegyet (? -a kérdezőnek elsős a gyereke. 2. osztály 2. félévétől vannak csak jegyek nálunk, addig csak szóbeli értékelés volt) kapjon a gyerek, mert enélkül is bőven kiválóan teljesít.
Nem célom nyailzni a pedagógusnak, pedig azt gondolom, hogy hát ki másért, ha pont a saját gyerekemért ne tenném meg, mennék tűzön-vízen át gátlástalanul? De nem, nem ez a cél.
Hogy akkor mi? Semmi.
Egyszerűen csak nagyon szereti őt a gyerekem, és aki a gyerekemnek fontos, az nekem is, tehát az a minimum, hogy odafigyelek rá. Minden hátsó szándék nélkül.
Mindazt, amit a gyerekem tőle kapott az eddigi másfél-két év során, úgysem fogom tudni eléggé megköszönni sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!