Osztálytalálkozóra kb. hány tanárt szokás elhívni? Illik nekik fizetni az ennivalójukat, és ajándékot adni nekik?
Ha meghívjátok alap, hogy illik fizetni a költségeiket. Ajándékozni is illik.
Hogy hányat? Ofő, a helyettese esetleg; a többiek közül pedig azokat, akiket jónak láttok, de, ha egyiket se hívjátok se probléma.
Házastársat akkor illik meghívni, ha ti is úgy egyeztek meg, hogy mehet a párotok. Ha csak a volt osztálytársak lesznek ott férj/feleség nélkül, akkor a tanár is egyedül legyen.
Nekünk 3 osztályfőnökünk volt, őket hívtuk, virágot, kaptak, étteremben fizettünk helyettük.
A nagyszüleim tanárok voltak. Ugyanabban az iskolában. Falun laknak.
Ők nem sértődnek meg, ha az egyiket hívják, de a másikat nem. Nem is várják el, hogy mindkettőt hívják, nem sziámi ikrek.
A nagypapámnak van jogsija, a nagymamámnak nincs és ezeket az oszitalikat nem a falujukra szervezik.
Kicsit macerásabb lenne a nagymamámnak bebuszoznia, aztán vissza, általában úgy oldják meg, hogy, ha csak nagymamámat hívják, akkor megy a nagypapám és addig lefoglalja magát a közelben. Ha meg a nagymamám azt látja, hogy igazából mindenki férjjel, családdal van vagy kérdezik, hogy miért nem ment a férje, akkor odahívja a nagypapámat is.
Volt, hogy valami ilyenféle találkozónál én is ott voltam náluk és akkor mentem velük (nem tudtak egyedül otthonhagyni), aztán bement a nagymamám, kb 10 perc múlva visszajött, hogy szeretné, ha bemennénk mi is.
Van, hogy mindkettőt meghívják, de semmi problémájuk azzal, ha az egyiket nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!