Miért szeret a tanár egy ilyen diákot?
Valószínűleg azért, mert nem zavarja az órát. Nem kell vele külön problémáznia.
Én világ életemben ilyen voltam, ha kérdezett válaszoltam, de magamtól nagyon ritkán jelentkeztem. A vázlatot írtam, (viszonylag jó tanuló voltam) de mást én sem csináltam az órán. És úgy vettem észre, hogy a tanárok vagy szerettek, mert nem beszéltem vissza, nem problémáztam, nem hisztiztem és nem vertem szét az óráját, vagy semleges "érzelmeket" tápláltak irántam.
Igen, ismerős. Nálunk volt rá példa több tanárnál.
Ennek több oka lehet;
1. A gyereknek problémái vannak iskolán kívül és ez így mutatkozik meg - gyenge teljesítmény, esetleg az órák elbohóckodása, vagy visszabveszélés a tanárnak, stb. A tanárok közül van, amelyik nem azt nézi ilyenkor, hogy a gyerek mit tesz, hanem, hogy miért teszi.
2. A gyerek unatkozik, lévén a tudása magasabb a csoporténál, neki a feladatok gyerekesek, ezért nem figyel, nem csinál semmit, elvan a kis világában, de nem tudatosan - szimplán nem érdeklődik a feladatok iránt, de megmagyarázni nem tudja miért, csak unalmasnak véli őket (én úgy tapasztaltam, sokszor a nagyon magas iq-jú gyermekek is így viselkednek, de nem minden esetben).
3. A tanuló tanulási nehézségekkel küzd
Mivel az elvárás, hogy a gyerek a maximumot nyújtsa, nem fognak egy kitünő tanuló gyerek körül sündörögni, bíztatni, lelket önteni belé, felkarolni, nagyobb figyelmet adni neki; kivéve ha úgy kitünő tanuló a gyerek, hogy lelkileg egy ronccsá érik - nem mindegy, hogy azért szerez valaki ötösöket, mert vág az esze, mint a borotva és jó a tanulási módszere vagy, mert otthon agyonverik a négyesért.
Azt képzeld el, hogy angolt oktatsz és ott van egy ketteseket szerző lány meg egy ötösöket szerző nyugodtabb, szociális, vidám fiú. Persze, hogy a ketteseket szerző lányra koncentrálsz jobban, hogy mi lehet - nem érti? vagy otthon van valami? vagy miért nem motivált a tanulásra?
Előttem leírták már, hogy nem zavarja az órát.
Viszont az is lehet hogy a személyisége miatt kedveli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!