Van az iskolabol nehany ember, aki folyamatosan piszkal, szerintetek egyetem alatt abbahagyjak majd?
Hidd el, az egyetem egy külön világ!
Az ég világon senkit nem érdekel, hogy honnan jössz, ki vagy/voltál.
Teljesen új közeg mindenkinek, lehet, hogy egyikőtök sem fog senkit ismerni az évfolyamon. Új, tiszta lappal indulsz a társaidnál és a tanáraidnál is. Olyannak ítélnek meg, amilyennek megismernek a suliban és azon kívül.
Ha valaki pedig nem szimpi, akkor nem keresik a társaságát. Nem fordítanak arra energiát, hogy szekáljalak és piszkáljanak.
Szóval menj csak oda nyugodtan, ahova szeretnél és ne érdekeljen, hogy az a másik is ida megy, mert lehet, hogy nem is fogsz vele összefutni. Vagy ha igen, nem fog csinálni semmit veled. Mindketten a saját társaságotokkal lesztek úgy is.
Az egyetemen nem menő kipécézni valakit és kiközösíteni, hacsak nem tették valami olyat, amivel mindenkit magad ellen fordítasz.
Ha csinálna bármit veled, a barátaid le fogják őt nézni és csak röhögni tudnának rajta, hogy milyen szánalmas alak.
Ha pedig ő csinálná ezt a saját haverjai előtt, akkor meg meg kellene nekik magyaráznia miért ilyen, és kétes, hogy osztanák a véleményét, így inkább nem mutatná meg előttük, hogy mekkora paraszti.
Ezt neked kell tudnod menedzselni. A te hozzáállásodnak kell tudni megváltozni. Arra ne számíts, hogy a másik fog megváltozni vagy jobban viselkedni az egyetem alatt. Ezt az ügyet le kell zárni a mostani iskoládban, ki kell állnod magadért.
Ha objektív okokból kifolyólag nincs önbizalmad, mert bányarémként nézel ki, görbe a lábad, a hátad, szódásüveg szemüveged és kapafogad van, és mindezekhez még buta is vagy, és a bukás szélén táncolsz, akkor lehet ok rá, hogy csúfoljanak, de ha nem, akkor önértékelési zavarod van, hiába mondanak rád mások hülyeségeked, neked kell ismerned az önnön értékedet és hagyni, hogy lepattogjanak ezek a hülyeségek rólad és derüljön ki, hogy a többi a hülye, nem te. Ha ezzel nem tudsz egyedül megbirkózni, na akkor kell csak pszichológus. De szerintem minden pszichológusnál jobb egy jó barát, amit én is azt hittem, hogy van, de aztán kiderült, hogy nincs, de ez egy másik sztori.
Valószínűleg sokat segítene ha hozzátennéd, hogy miért is csúfolnak és miért 0 az önértékelésed, tehát úgy gondolod jogosan csúfolnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!