Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van az iskolabol nehany...

Van az iskolabol nehany ember, aki folyamatosan piszkal, szerintetek egyetem alatt abbahagyjak majd?

Figyelt kérdés
A lenyeg az, hogy legtobbszor szoban, vagy szimplan nezessel, de megalaznak. Rohognek rajtam a hatam mogott, futtyognek nekem, stb, nem ragoznam most tovabb. Annak a tarsasagnak az egyik tagja oda megy egyetemre, ahova valoszinuleg en is, bar mas szakra, viszont ha elmegyek barhova bulizni pl, felek, hogy ott lenne es megalazna az uj barataim, ismeroseim elott is. Nem tudom, hogy emiatt megerne-e, ha en mashova mennek. Igazabol ez lenne nekem a legkonnyebb lehetoseg nekem is es szuleimnek is, viszont nagyon rosszul erzem magam ez az egesz miatt, onbizalmam 0 mostanaban, es jo lenne azert valamennyire kilepni ebbol az egeszbol. Szerintetek?
2019. febr. 26. 16:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is a magabiztosság a tuti. meg a lesz@rom tabi.
2019. febr. 26. 17:01
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, az egyetem egy külön világ!

Az ég világon senkit nem érdekel, hogy honnan jössz, ki vagy/voltál.

Teljesen új közeg mindenkinek, lehet, hogy egyikőtök sem fog senkit ismerni az évfolyamon. Új, tiszta lappal indulsz a társaidnál és a tanáraidnál is. Olyannak ítélnek meg, amilyennek megismernek a suliban és azon kívül.

Ha valaki pedig nem szimpi, akkor nem keresik a társaságát. Nem fordítanak arra energiát, hogy szekáljalak és piszkáljanak.

Szóval menj csak oda nyugodtan, ahova szeretnél és ne érdekeljen, hogy az a másik is ida megy, mert lehet, hogy nem is fogsz vele összefutni. Vagy ha igen, nem fog csinálni semmit veled. Mindketten a saját társaságotokkal lesztek úgy is.

Az egyetemen nem menő kipécézni valakit és kiközösíteni, hacsak nem tették valami olyat, amivel mindenkit magad ellen fordítasz.

Ha csinálna bármit veled, a barátaid le fogják őt nézni és csak röhögni tudnának rajta, hogy milyen szánalmas alak.

Ha pedig ő csinálná ezt a saját haverjai előtt, akkor meg meg kellene nekik magyaráznia miért ilyen, és kétes, hogy osztanák a véleményét, így inkább nem mutatná meg előttük, hogy mekkora paraszti.

2019. febr. 26. 17:03
 13/17 A kérdező kommentje:
#12 nagyon koszonom a valaszt, ezzel mindjart jobb lett a lelkemnek!:) remelem, hogy igy lesz!
2019. febr. 26. 17:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Ezt neked kell tudnod menedzselni. A te hozzáállásodnak kell tudni megváltozni. Arra ne számíts, hogy a másik fog megváltozni vagy jobban viselkedni az egyetem alatt. Ezt az ügyet le kell zárni a mostani iskoládban, ki kell állnod magadért.

Ha objektív okokból kifolyólag nincs önbizalmad, mert bányarémként nézel ki, görbe a lábad, a hátad, szódásüveg szemüveged és kapafogad van, és mindezekhez még buta is vagy, és a bukás szélén táncolsz, akkor lehet ok rá, hogy csúfoljanak, de ha nem, akkor önértékelési zavarod van, hiába mondanak rád mások hülyeségeked, neked kell ismerned az önnön értékedet és hagyni, hogy lepattogjanak ezek a hülyeségek rólad és derüljön ki, hogy a többi a hülye, nem te. Ha ezzel nem tudsz egyedül megbirkózni, na akkor kell csak pszichológus. De szerintem minden pszichológusnál jobb egy jó barát, amit én is azt hittem, hogy van, de aztán kiderült, hogy nincs, de ez egy másik sztori.

Valószínűleg sokat segítene ha hozzátennéd, hogy miért is csúfolnak és miért 0 az önértékelésed, tehát úgy gondolod jogosan csúfolnak?

2019. febr. 26. 17:08
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyedül megy oda abból a sleppből, sokkal kisebb lesz az arca. Sőt...lehet, hogy még haverkodni is fog, mint régi ismerőssel :)
2019. febr. 26. 17:10
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Valami külső jegy miatt kb hatéves korban piszkálnak, középiskola végén már nem. Szerintem te magad nem vagy kibékülve azzal a külső adottságoddal - aminek a jelentősége valójában nulla, mindenkiben van valami csúnya - és ráfogod a külvilágra, hogy amiatt nem fogadnak el, miközben valami egész más miatt, illetve már eleve már eleve úgy állsz a külvilághoz, hogy téged nem lehet szeretni. Keress barátokat. Ha vannak, akkor az ellenségek már törpévé zsugorodnak.
2019. febr. 26. 17:37
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen miatt nehogy mashova menj, mint ahova igazan szeretnel. Nem tudom melyik egyetemre mesz de pl a BME-n tobb, mint 20 ezren voltunk. Ha volt is osztalytarsam akit oda vettek fel akkor se lattam soha csak max ha megbeszeltunk egy talalkozot. Plusz a is teny, hogy ott mar nagyon nem meno senkit se cikizni. Ha beszolna neked es azt mas meghallja hidd el tole tavolodnanak el nem neked lenne belole bajod.
2019. febr. 26. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!