Folyamatosan bűntudatot érzek, miért?
Egy évvel vagyok idősebb nálad.
18 évesen, a környezetem nyomására beiratkoztam egyetemre. Tavaly diplomáztam ezen a (piacképtelen) szakon. Azért nem hagytam ott, mert nem volt jobb, ötletem, hogy mit csinálnék helyette, és addig sem kellett dolgoznom. Most már dolgozok, recepciós vagyok, pont most indulok nemsoká éjszakára. Nem gondoltam volna, de visszasírom az egyetemet. :D Pedig nem akartam elkezdeni sem. Utólag úgy ítélem meg, hogy nem is kellett csinálnom semmit, semmi dolgom nem volt. Lehet, hogy csinálok egy másoddiplomát is, hogy ismét élhessem az egyetemisták gondtalan életét. Hidd el, a meló rosszabb (pedig olyan helyen dolgozom, ahol szintén nem kell csinálni semmit), de ha most kiszállsz és nem mész másik szakra, akkor érettségivel csak olyan munkahelyed lehet, ahol dolgozni kell, nem fognak aktatológatónak felvenni egy bármilyen diploma nélkül, mehetsz 3 műszakozni a gyárba.
Egyébként ugyanazt érzem amit te, csak én egyetem után lettem ilyen elveszett.
Ha nincs konkrét terved, akkor szerintem maradj ahol vagy, aztán majd lesz valami, legfeljebb megvárod míg kirúgnak, ha annyira nem bírod, de legalább elmondhatod magadról, hogy te "mindent megtettél" nem pedig feladtad.
23F
Ha gondolod beszélgethetünk ezekről a dolgokról, hátha találunk valami megoldást, úgyis unatkozni fogok egész éjszaka. :) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!