Kikészülök tőle idegileg! Hogy koptassam le?
Van egy csaj, aki jár velem előkészítőre. Két tárgyból járunk együtt egy tanárhoz. Májusban lesz a vizsga, de én nem bírom ki addig vele. Szerdai napokról van szó. Délelőtt, majd késő délután járunk tanárhoz. Ő simán elvárná hogy akkor egész nap "szórakoztassam", nem megy haza mert bejárós, én baromira nem akarnám felhozni magamhoz, de kénytelen vagyok... aztán még etessem, itassam. Én sosem tudnék ilyen pofátlan lenni, hogy felmenjek máshoz, és elvárnám hogy el legyen velem egész nap, csak azért mert én bejárós vagyok, és szar lenne hazamennem meg visszajönnöm. Hogy a fenébe koptassam le? Én ezt nem bírom elviselni, pátyolgatni kell mint egy taknyos kölyköt.
29/N
Nem kell pátyolgatnod. De lehet, hogy azt hiszi, te is kedveled és barátok vagytok. Nem kell durvának lenni vele, de finoman megmondhatod, hogy a két óra között szeretnél egyedül lenni.
Vagy azt mondod neki, hogy dolgod van, óra után elköszönsz azzal, hogy délután találkoztok.
Amúgy van hol eltölteni az idejét? Van a közelben ahová beüljön kávézni, vagy pláza, ahol nézelődhet, vagy a suli, ahová jártok..?
Őszintén, egyenesen, de nem becsmérlően és agresszíven.
Tehát asszertíven.
Jobb, mint képmutatónak lenni.
Például:
"Figyelj Zita, nekem teher, hogy minden alkalommal velem jössz haza.Szeretném napközben intézni a dolgaimat, egyedül lenni, stb.Légyszives találj valamilyen más megoldást, mert nem tudok veled minden alkalommal foglalkozni."
Ha megbántódik az nem a te problémád, ha érzelmileg elég intelligens, akkor megérti, ha nem, akkor tanul belőle.
Minden alkalommal, mikor ilyen helyzetbe kerülsz és nem vállalod fel a személyes érdekképviseletedet, akkor gyakorlatilag megfosztod a másik felet attól, hogy önmagát lássa, mert minden emberi kapcsolatunk, mint egy tükör, minket mutat.
Neked azt lenne célszerű észrevenned ebben a tükörben, hogy inkább a képmutatást választod, ha felmerül a konfrontáció esélye.Erre tanít ez a helyzet, hogy ezt túlfejlődd.
ha két egyetemet is elvégeztél, miért jársz előkészítőre.
egyébként megmondod: dolgom van óra után, majd este jövök. szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!