Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Kikészülök tőle idegileg!...

Kikészülök tőle idegileg! Hogy koptassam le?

Figyelt kérdés

Van egy csaj, aki jár velem előkészítőre. Két tárgyból járunk együtt egy tanárhoz. Májusban lesz a vizsga, de én nem bírom ki addig vele. Szerdai napokról van szó. Délelőtt, majd késő délután járunk tanárhoz. Ő simán elvárná hogy akkor egész nap "szórakoztassam", nem megy haza mert bejárós, én baromira nem akarnám felhozni magamhoz, de kénytelen vagyok... aztán még etessem, itassam. Én sosem tudnék ilyen pofátlan lenni, hogy felmenjek máshoz, és elvárnám hogy el legyen velem egész nap, csak azért mert én bejárós vagyok, és szar lenne hazamennem meg visszajönnöm. Hogy a fenébe koptassam le? Én ezt nem bírom elviselni, pátyolgatni kell mint egy taknyos kölyköt.

29/N

2018. dec. 22. 21:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell pátyolgatnod. De lehet, hogy azt hiszi, te is kedveled és barátok vagytok. Nem kell durvának lenni vele, de finoman megmondhatod, hogy a két óra között szeretnél egyedül lenni.

Vagy azt mondod neki, hogy dolgod van, óra után elköszönsz azzal, hogy délután találkoztok.

Amúgy van hol eltölteni az idejét? Van a közelben ahová beüljön kávézni, vagy pláza, ahol nézelődhet, vagy a suli, ahová jártok..?

2018. dec. 22. 22:06
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén, egyenesen, de nem becsmérlően és agresszíven.

Tehát asszertíven.

Jobb, mint képmutatónak lenni.

Például:

"Figyelj Zita, nekem teher, hogy minden alkalommal velem jössz haza.Szeretném napközben intézni a dolgaimat, egyedül lenni, stb.Légyszives találj valamilyen más megoldást, mert nem tudok veled minden alkalommal foglalkozni."

Ha megbántódik az nem a te problémád, ha érzelmileg elég intelligens, akkor megérti, ha nem, akkor tanul belőle.

Minden alkalommal, mikor ilyen helyzetbe kerülsz és nem vállalod fel a személyes érdekképviseletedet, akkor gyakorlatilag megfosztod a másik felet attól, hogy önmagát lássa, mert minden emberi kapcsolatunk, mint egy tükör, minket mutat.

Neked azt lenne célszerű észrevenned ebben a tükörben, hogy inkább a képmutatást választod, ha felmerül a konfrontáció esélye.Erre tanít ez a helyzet, hogy ezt túlfejlődd.

2018. dec. 22. 22:10
 3/15 A kérdező kommentje:
Két plaza is van, főutca beülő helyekkel, ott a könyvtár is tanulni. Én utálom ha ennyire rám ragad valaki mint egy pióca. Nagyon gyerek még 22 évesen, aki egy burokban élt, álma hogy bekerüljön egyetemre, de szerintem nem való oda. Meg fog gebedni tanulásilag, most is két kemény tárgyból készülünk, és még az egyik tanáron is érzem hogy nem kedveli ő sem a csajt. Nekem magyaráz az órán, az én füzetembe ír. Tény hogy 90%-ban én tudok hozzászólni a dolgokhoz.
2018. dec. 22. 22:10
 4/15 anonim ***** válasza:
90%
29 éves vagy. Legyél kicsit keményebb, mondd meg,hogy dolgod van, vagy legyél kicsit pofàtlanabb, mondd meg,hogy a napi kávé,kaja adagja 1400ft... 😀
2018. dec. 22. 22:13
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt nem értem, hogy ehhez hogy jön az, hogy szerinted nem való egyetemre? Az addig oké, hogy nem akarod "pátyolgatni", a kérdésnek ezt a felét értem (bár 29 évesen az is ugyanolyan gáz, hogy nem tudod lekoptatni, mint a lány viselkedése), de hogy jön ehhez az egészhez, hogy értékítéletet mondj arról, hogy nem való egyetemre? Sosem értettem ezt a női logikát... Ha kényelmetlen, akkor mondd neki, hogy nem szeretnéd a lakásodon látni, mindketten felnőtt emberek vagytok, egyáltalán nem kötelességed egy idegent a lakásodon etetni-itatni. De minek kell leszólni, hogy te különb vagy nála? A te viselkedésed ugyanolyan gyerekes, lehet, hogy te sem vagy való egyetemre?
2018. dec. 22. 22:45
 6/15 A kérdező kommentje:
Azért mert nem tud semmit! Nem tanul de be akar jutni. Én kettőt is elvégeztem bocsi. Ő 22 évesen egy csekket se tudott kitölteni. Mondtam neki, hogy ilyen hozzá állással a küszöbog se jut. Tanulj ha tényleg akarod!
2018. dec. 23. 07:42
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Fura, hogy ezt meg tudtad neki mondani de ahhoz már nincs merszed, hogy megmondd, nem jöhet fel hozzád, menjen inkább a plázába vagy a könyvtárba :D
2018. dec. 23. 10:36
 8/15 A kérdező kommentje:
Annyit mondtam neki, hogy önállónak kell lenni, egyetemen senki se fog segíteni neki. Ott vetélytársak lesznek egymásnak. Ahova meg ő akar menni, ott főleg ez lesz. Önállósodnia kell és talpraesettnek kell lenni.
2018. dec. 23. 12:10
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

ha két egyetemet is elvégeztél, miért jársz előkészítőre.

egyébként megmondod: dolgom van óra után, majd este jövök. szia

2018. dec. 23. 12:14
 10/15 A kérdező kommentje:
mert azt akarom csinálni amit igazán szeretnék.
2018. dec. 23. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!