Mit irassak be anyámmal igazolásnak? (többi lent)
"Családi okok"-at elég ha beír. Osztályfőnök nem szokta megkérdezni, hogy mi történt pontosan (vagyis enyémeim közül egyik se tette; bár én tényleg olyanok miatt hiányoztam, hogy betegség, temetés, stb.), de ha Te kifogtál egy minden lében hatkanál hárpiát és rákérdez, hogy mi ez, akkor megmondhatod, hogy nem szeretnél róla beszélni.
Amúgy, ha azt írná a szülő, hogy "Paintbollozni volt a kölök" se tehetne semmit a tanár - azon kívül, hogy rád morog. Igazolatlan hiányzás során amit Neked át kell adni, az egy érvényes igazolás VAGY, ha erre még van lehetőséged, szülő általi igazolás. Ha ezek közül valamelyiket bemutatod; vagyis tudod igazolni papíron a hiányzást, az osztályfőnök nem mondhatja azt, hogy meghagyja igazolatlannak, mert nem tetszik neki az indok.
Ha mégis ez volna, akkor meg egyből mész a titkárságra és ofőt megkerülve igazoltatod le.
Amikor én voltam gimnazista, az ofő minden év elején elmondta nekünk "A szülő egy napot igazolhat le" - de az sosem volt hozzátéve, hogy ennek komoly indoknak kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!