Igaz ez a sztereotípia azokról, akik másokat bántanak az iskolában?
Sokszor hallottam már, leginkább szülők, tanárok szájából, ahogyan a gyereket azzal vigasztalják, hogy "csak azért bántanak, mert irigyek rád!" Tudom, hogy a gyerek önbizalmát ki kell nevelni, de ez nem erős túlzás? Persze, lehet irigység az oka, de szerintem általában nem az. Aztán lehet, hogy tévedek.
Leginkább azokat kérdezem, akik már felnőttek, de gyerekkorukban előfordult, hogy bántották az iskolatársaikat. Érett fejjel hogyan emlékeztek vissza? Igaz a fenti állítás vagy sem? És ha nem igaz, akkor mi volt az igazi oka?
Remélem nem gond, de én még nem nőttem fel, de az egész általános iskolás éveim végigkísérte a bántalmazás.
Irigyek lettek volna? Ezen gondolkodni sem kell, egyértelműen nem. Csupán mindkét általánosban én voltam a könnyű célpont akit lehetett baXtatni.
És igen, szerintem is eléggé erős túlzás, hogy azért bántják a gyereket, mert irigyek rá. Biztosan van ilyen is, valahol, csak ritka
Szerintem az az oka ezeknek amiket a két fentebbi válaszoló is kifejtett. Nagyon ritkán szól irigységről a dolog. Ha valaki különbözik a többitől rászállnak, kinézik. Ez szinte minden fiatalnál így van úgy tapasztalom. A miértjét nem tudom. Engem is bántottak általánosban, leginkább szóban mintsem fizikailag, mind azért volt mert csendes voltam, szinte mindig egyedül voltam és zenét hallgattam, és egész egyszerűen koraérett voltam, tehát nem kötöttek le azok a témák amik őket igen.
Középiskolában a haveri körrel mi kötekedtünk másokkal. Nem olyan gyakran, de azért előfordult. Mi általában azokkal csináltuk, akik verték magukat a semmire, vagy akiről tudtuk, hogy "bully".
Sohanapján az oka az irigység a fizikai erőszaknak, ezzel csak áltatják az illetőt.
Egy beszari, aki nem védi meg magát, arra úgyan ki irigykedik? Az agresszoroknak általában van szeme, ahhoz kit lehet nyomás alatt tartani, megfélemlíteni.
Minden választ felpontoztam. Szerintem az is hasznos a kérdésben, hogy akiket bántottak, mit vélnek indoknak erre, viszont az meglepett, hogy csak áldozatok írnak. Remélem nem bántottam meg a kérdéssel azokat akikhez konkrétan írtam. Én senkit sem ítélek el, aki gyerekkorában ilyet csinált. Az ember sokat hibázik gyerekként, aztán jó esetben felnő és normális ember lesz. A többi normális ember pedig nem neheztel egy gyerekre a múltban. :)
Tehát kedves ex-agresszorok! Ti tudnátok a legjobban megdönteni a fenti a állítást. Ha esetleg van köztetek olyan, aki már a szülők cipőjében jár, ti használnátok a fenti mondatot, ha olyan helyzet adódik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!