Töltőtollal lehet írni iskolában?
Miért ne? Nem hiszem, hogy a tanárod előírhatná, hogy nem használhatod. Jegyzeteléshez pedig nyilván jogod van szinte bármit használni, hiszen az neked van, dolgozatnál már toll kell, nem ceruza, de a töltőtoll OK.
Ha érdekelne a tanár válasza, én simán megkérdezném, most nehogy már releváns kérdéseknél is féljek tőle, ha felkapja a vizet, az az ő egyéni problémája. Teljesen normális kérdés. Ha ezt se kérdezheted meg, akkor mit?
"dolgozatnál már toll kell, nem ceruza, de a töltőtoll OK"
Az érettségin ki van kötve, hogy csak kék vagy fekete golyóstollal lehet írni, mert a töltőtollal írott részre ha rádől véletlenül egy pohár víz, nyomtalanul eltűnik, hogy mi volt odaírva. Úgyhogy a mindenféle dolgozatokat is érdemes golyóstollal írni. De jegyzeteléshez simán lehet használni, igaziból semmi köze hozzá a tanárnak. Úgyse szokta megnézni, hogy miket jegyzeteltek, gondolom... Vagy beszedi a füzetet időnként?
Szerintem is, a dolgozatot írd golyoós tollal, töltővel írd akkor, hogy ha nem kened el.
Én rosszul fogom és fogtam is a tollat ezért folyton elkentem az írásaimat :D
Adok egy szívecskét, tessék oitt van <3
Szeretlek!
"töltővel írd akkor, hogy ha nem kened el"
Ha te nem kened el, az még nem elég ok arra, hogy esélyt adj a tanárnak arra, hogy véletlenül rálöttyintsen némi vizet, amitől lemosódik a papírról, amit odaírtál. Ami nem fog látszani, arra nem fog tudni pontot adni akkor sem, ha az ő hibájából löttyent rá a víz. Szóval mindenképpen az a te saját érdeked, hogy ha dolgozat, akkor golyóstollal írd, és csak akkor használd a töltőtollat, amikor saját magadnak jegyzetelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!