Nektek van olyan amit általános iskolában félretanítottak? 😁
Figyelt kérdés
Nekem pl. az alsós tanárnőm mindig azt a példát mondta, hogy aki foci közbe mez nélkül játszik az meztelen aki csupasz ruhanélküli az mesztelen. Ez nagyon megmaradt és 25 éves koromig mindig elcsodálkoztam, hogy kb. senki nem tudja leírni helyesen miután rájöttem én égettem magam ezidáig ezzel a hibával😁2018. jún. 28. 13:00
1/13 A kérdező kommentje:
Szerintem logikus is, hogy akin nincs mez az MEZtelen és megkülönböztetésként meg lehetne mesztelen egy ember fürdés után 😁
2018. jún. 28. 13:02
2/13 anonim válasza:
Nekem, a barátomnak és még a bátyjának is azt tanították kémiából hogy a szén-monoxid nehezebb a levegőnél.
3/13 anonim válasza:
Nekünk az alsós tanár mindig azt mondogatta, hogy olyan szó nincs, hogy hanyadik, csak olyan, hogy hányadik :D
Meg azt is elmondta jó párszor, hogy "Éssel NEM kezdünk mondatot!!!!!!"
4/13 anonim válasza:
A csiga a talajjal való dörzsölődés által termékenyül meg.
5/13 anonim válasza:
"Éssel NEM kezdünk mondatot!!!!!!"
Jó sokat hallottam ezt a dumát :D
6/13 anonim válasza:
Én 16 éves koromig teljesen biztos voltam benne, hogy a vanish szappan marná a kezem, ha használnám. Egy alkalommal meg is említettem appámnak, az meg csak nézett rám, hogy milyen mentális problémáim lehetnek...:"D
(Mondjuk ezt pont anyám adta be, hogy ne nyúljak hozzá.)
7/13 anonim válasza:
A gimis magyartanár azt mondta, hogy Jézusnak azért hal a jelképe, mert a halak jegyében született. És nem viccelt.
8/13 anonim válasza:
Nekünk nem tanították meg rendesen a "mintha" és "mint ha" közötti különbséget, pontosabban az utóbbit tanították, az előbbit pedig csak "nem mintha" formában, és így ragadt meg bennem, amúgy meg mindkettő helyes, csak másképp. Kaptam már beszólás online egyébként, de logikusan, jó példával még senki nem tudta elmagyarázni, melyik mikor helyes. Szóval maradt reflexből, ahogy tanultam, vagy pedig a "mint hogyha" kifejezést használom, amit viszont csak egy módon lehet írni. :-)
9/13 anonim válasza:
"Meg azt is elmondta jó párszor, hogy "Éssel NEM kezdünk mondatot!!!!!!"" - Nekünk az általános iskolai magyartanárnőnk mondta mindig, hogy "Háttal nem kezdünk mondatot, mert akkor jön utána a többi testrész is." :-)
10/13 anonim válasza:
Szerintem amit te írtál kedves kérdező az csak a tanárnő sz4r humora miatt volt... Amúgy engem nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!