Van vagy iskolás korotokban volt valami szokás amit évről évre követtek / követtetek első tanítási nap után?
Volt.
Kötelező volt az iskolaköpeny, és minden év elején ez volt az első amit ellenőriztek a tanárok, hogy mindenki hordja. Aki köpeny nélkül jött, azt hazazavarták a köpenyért., és hiányzó óra lett belőle.
Igazából olyan jellegű tevékenységre gondoltam, amit első tanítási nap után csináltatok / csináltok , hogy vele "ünnepeljétek" meg az első napot. :)
De az első válasz is tetszett, tehát az se gond ha olyyat írtok,ami első napotokon volt szokás. :)
ma 11:38
Régen az iskolákban kötelező volt az iskolaköpeny viselése. A rendes ruhádra kellett felvenni, így az iskolában mindenki "egyforma" viseletben volt.
Nekem ilyen volt
Egyébként a lányoknak tilos volt comb feletti szoknyát, sortot, vagy ruhát viselni. Szóval olyan fenékmutogatós ruha nem lehetett rajtad..
Még valamit.
Lehet fura most, de végül is nem volt rossz (igaz akkor utáltuk) mert nem volt olyan a suliban mint most, hogy megaláztak volna bárkit is a ruházata miatt.
"Mi az hogy iskolaköpeny?"
-húúú, eddig azt gondoltam, hogy nem vagyok öreg... talán mégis?
Középiskolában első nap mindig elmentünk a barátnőmmel a szomszédos papír-írószer boltba. Amúgy nekem a könyvek-füzetek csomagolása volt mindig az iskolakezdés fénypontja, bér nem első naphoz kapcsolódóan. Imádtam csomagolni őket :D milyen menő volt már bravo, im, popcorn poszterbe, vagy csak simán az újság lapjaiba!
Van, mindig összeszegezem a nyaramat, és belegondolok, hogy mennyire gyűlölöm az osztályt, meg tanáraimat, és, hogy mennyivel jobb lenne, ah idén már el sem kezdeném a sulit, inkább ott hagynám a pi csába, dolgozni, úgyis tudnék menni, mert van ismerős..
Meg, hogy mennyire gyűlölöm a szakmámat, ez is eszembe jut minden nap. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!